Women in Tech | Karen Azulai: “De grootste uitdaging voor recruiters is een mentaliteitsverandering”

In de rubriek ‘Women in Tech‘ vertellen drie toonaangevende vrouwen in de wereld van recruitmenttechnologie hun verhaal. Hoe denken ze dat de toekomst van tech in recruitment eruit zal zien? In dit derde artikel heeft Karen Azulai het woord.

Wat is jouw rol in de recruitmentwereld?

“Ik spreek over recruitment op conferenties, ik begeleid HR Tech startups, ik leid de Israëlische HR Tech community en  ik ben de co-founder van hrtechnation.com. Mijn doel is om mensen bewust te maken en voor te bereiden op de komst van technologieën.”

Wat heeft je beïnvloed om een carrière in recruitment na te streven?

Women in Tech | Karen Azulai: “De grootste uitdaging voor recruiters is een mentaliteitsverandering”

“Eén woord: nieuwsgierigheid. De toekomst was altijd al interessant voor mij. Dus toen er geavanceerde sourcing tools op de markt kwamen, begon ik ze meteen te gebruiken. Sindsdien kregen de recruitmentplatformen en sourcing tools steeds meer mogelijkheden. Ik maakte er mijn werk van om er zoveel mogelijk uit te proberen en inzicht te krijgen in waar dit heen gaat. Ik begreep dat mijn baan als ‘global talent sourcer’ niet lang zal bestaan en dat ik me moest verdiepen in sourcing- en recruitmenttechnologie als ik relevant wil blijven en een stap voor wil blijven op mijn concurrenten.”

Hoe groot is de rol van de technologie in recruitment?

“Recruitment zal tech worden. Op dit punt helpt tech recruiters om de repetitieve taken te automatiseren. In de toekomst zullen recruiters en technologie samenwerken en van elkaar leren, bijna als gelijkwaardige partners. En, zoals Ray Kurzweil voorspelt, rond 2049 zal kunstmatige intelligentie slimmer zijn dan wij en bepaalde rollen volledig overnemen. Ik geloof dat een groot deel van recruitment selfservice zal worden en dat recruiters meer verantwoordelijk zullen worden voor de technologieën die het recruitmentproces begeleiden.”

Wat zijn volgens jou de grootste uitdagingen voor recruiters vandaag de dag?

“Naar mijn mening is de grootste uitdaging een mentaliteitsverandering in de collectieve sector. HR, recruitment, sourcing. Een mentaliteitsverandering is voor de meeste mensen een zeer traag proces. Ze zullen veranderen als ze het gevoel hebben dat ze ‘in gevaar’ zijn, niet eerder. Om te slagen in HR, heb je nog steeds je liefde voor mensen nodig, maar nu moet je je ook bezig houden met technologie. Als ik een lezing geef, probeer ik ze enthousiast te maken over het implementeren van technologie in hun huidige werk.”

Hoe zie jij recruitment over 5 jaar?

“Kandidaten matchen met de juiste banen zal veel beter zijn dan nu. Er gaat zoveel tijd verloren, zowel aan de kant van de kandidaat als aan de kant van de werkgever. Een intensiever gebruik van assessmenttools zal betere inzichten opleveren voordat je je hen verbindt. Ik denk dat het over vijf jaar veel rommeliger zal zijn dan nu, omdat we dan nog in een verandermodus zitten.”

Recruitment Tech Guide 2020 nu voor slechts €15,-

Recruitment Tech Guide 2020

Dit artikel verscheen in z’n geheel in de 100 pagina’s tellende Recruitment Tech Guide 2020. Benieuwd naar de rest van de interviews, achtergrondverhalen en tips & tricks op het gebied van recruitment? Het 2020-jaarboek is hier te bestellen voor slechts €15,00 én geen verzendkosten!

De Recruitment Tech Guide 2020 is een handzaam A5-jaarmagazine met 100 pagina’s vol trends op het gebied van recruitmenttechnologie, achtergronden, interviews en een overzicht met leveranciers van recruitmenttechnologie in Nederland en België.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER