Women in Tech | Anna Ott: “We moeten technologie beschouwen als aanvulling op ons werk”

In de rubriek ‘Women in Tech‘ vertellen drie toonaangevende vrouwen in de wereld van recruitmenttechnologie hun verhaal. Hoe denken ze dat de toekomst van tech in recruitment eruit zal zien? In dit tweede artikel heeft Anna Ott het woord.

Wat is jouw rol in de recruitmentwereld?

“Ik ben zowel een HR practitioner als een HR Tech liefhebber en kijk daarom naar de markt van bijvoorbeeld recruitmenttechnologie vanuit het perspectief van een inkoper maar ook van een adviseur. Ik werk samen met oprichters van HR Tech startups en help hen om hun bedrijf te laten groeien en hun strategie af te stemmen.”

Wat heeft je beïnvloed om een carrière in recruitment na te streven?

Women in Tech | Anna Ott: “We moeten technologie beschouwen als aanvulling op ons werk”“Toen ik mijn HR-carrière begon waren tech-startups hip en sindsdien ben ik aangetrokken door de innovatie en nieuwsgierigheid eromheen. Twintig jaar geleden, toen ik begon, was HR helemaal niet zo interessant als nu. Met name de schaarste aan talent heeft ervoor gezorgd dat steeds meer HR-mensen zich ‘gedwongen’ zagen om technologie in te zetten voor hun werk. Daarnaast is er een mentaliteitsverandering in de manier waarop we kandidaten en medewerkers nu zien en behandelen. Dit is een geweldige tijd om in HR werkzaam te zijn!”

Hoe groot is de rol van de technologie in recruitment?

“Een steeds groter deel van recruitment wordt nu ondersteund door technologie; van het ontdekken, tot het selecteren en onboarding van talent. Ik denk dat we een markt zien die functies, producten en platforms biedt voor alle onderdelen van de candidate journey. Maar ik zie ook dat pioniers op dat gebied alles hebben geoptimaliseerd wat ze kunnen en het zal moeilijk blijven om talent te werven gezien de schaarste aan talent. We moeten dus niet alleen op technologie vertrouwen om alle problemen op te lossen, maar deze tools meer beschouwen als een aanvulling op en automatisering van ons werk.”

Wat zijn volgens jou de grootste uitdagingen voor recruiters vandaag de dag?

“Gelukkig worden we met behulp van technologie en vaardigheden op het gebied van sourcing steeds beter in het ontdekken van talent. Toch hebben we het nog steeds moeilijk om ze voor onze organisaties te winnen. De verwachtingen en de vraag naar talent in sommige markten, zoals de startup-industrie, zijn gestegen. Technologie zal alleen maar een trechter vormen: het moeilijke deel is het creëren van interessante banen, aantrekkelijke carrièrepaden en zinvolle relaties met organisaties en hun cultuur. Dit is iets waar technologie slechts beperkte begeleiding bij zal bieden.”

Hoe zie jij recruitment over 5 jaar?

“Meer snelheid door automatisering, meer personalisatie in de gesprekken, meer re-engaging van talentpools en minder transactieprocessen.”

In het eerste artikel had Elin Öberg Mårtenzon het woord: “De toekomst van recruitment kan niet bloeien zonder tech”

Recruitment Tech Guide 2020 nu voor slechts €15,-

Recruitment Tech Guide 2020

Dit artikel verscheen in z’n geheel in de 100 pagina’s tellende Recruitment Tech Guide 2020. Benieuwd naar de rest van de interviews, achtergrondverhalen en tips & tricks op het gebied van recruitment? Het 2020-jaarboek is hier te bestellen voor slechts €15,00 én geen verzendkosten!

De Recruitment Tech Guide 2020 is een handzaam A5-jaarmagazine met 100 pagina’s vol trends op het gebied van recruitmenttechnologie, achtergronden, interviews en een overzicht met leveranciers van recruitmenttechnologie in Nederland en België.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER