Deze nieuwe Nederlandse tool voor werkzoekenden wil recruiters weren

De nieuwe Nederlandse tool iammie wil recruiters weren. De dienstverlener in online arbeidsbemiddeling onderscheidt zich van andere aanbieders door werkgevers te laten solliciteren op de droombaan van werknemers. “We leggen daarmee de macht bij de partij waar deze hoort, de werkzoekenden.”

Droombaan

Een grote groep werknemers mist iets in z’n huidige baan. Onderzoek van Intelligence Group wijst uit dat bijna de helft van de werknemers latent naar een andere baan zoekt. Hierbij helpt iammie door geheel anoniem de werknemer z’n droombaan te laten omschrijven. Dit gebeurt anoniem zodat vraag en aanbod op de arbeidsmarkt elkaar kunnen vinden zonder dat de huidige werkgever gealarmeerd raakt. Hierdoor krijgt de werkzoekende er een tool bij om in contact te komen met werkgevers.

Recruiters weren

Zodra een potentiële werkgever zich kan vinden in de baan die de werknemer schetst, dan solliciteert deze bij de werknemer. Wanneer beide partijen enthousiast zijn, worden de persoonsgegevens gedeeld. De tool garandeert alleen maar kwalitatieve reacties, aangezien het organisaties geld kost om bij de werknemer te solliciteren. Verder probeert iammie recruiters zoveel mogelijk te weren, zodat het ‘gelijk om de echte inhoud van je nieuwe functie gaat’.

Macht

Oprichter Nico de Jong vertelt over het ontstaan van iammie. “De tool is ontstaan uit eigen frustratie. Op de vacatures voor online marketeers die we hebben uitstaan, wordt niet of nauwelijks gereageerd. Terwijl het toch om een leuke baan gaat met veel mogelijkheden en een prima salaris. Dat wordt bevestigd als we in gesprek raken met kandidaten. Zonder uitzondering zijn zij enthousiast over ons en de mogelijkheden die wij bieden. Met iammie maken we een behoefte in de markt concreet. We zorgen voor dat eerste gesprek. En we leggen daarmee de macht bij de partij waar deze hoort, de werkzoekenden. Want dat is nu eenmaal de huidige tijd.”

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER