Bas Eijhusen (Ordina):

Een pool aan opdrachten aan de ene kant, een pool getalenteerde mensen aan de andere kant. Hoe kun je die twee beter en vooral efficiënter aan elkaar matchen met behulp van slimme technologie? Bas Eijhusen, Business Line Manager van Ordina, verklapt je hun geheim tijdens zijn breakout-sessie op het Recruitment Tech Event 2019 op 21 november.

Wat ga je vertellen?

“Een van de uitdagingen waar Ordina tegenaan liep is het snel en effectief kunnen matchen van kandidaten en vacatures. Een uitdaging die denk ik voor veel bedrijven herkenbaar is! Wij hebben dit proces aanzienlijk kunnen verbeteren met behulp van LowCode (Mendix) gecombineerd met Textkernel’s AI-gedreven oplossingen. Het matchen van kandidaten en vacatures is nu eenvoudiger en kost veel minder tijd. We hebben deze applicatie door het gebruik van slimme technologie in relatief korte tijd gebouwd en we zagen al direct de toegevoegde waarde voor onze business. In mijn sessie vertel ik hoe we de implementatie van de technologie hebben aangepakt en deel ik enkele praktische handvatten.”

Waarom mogen mensen jouw sessie niet missen?

“Technologie kan fantastische dingen doen, maar waar mensen nog al eens tegenaan lopen is de praktische kant. Hoe kun je in een korte periode grote succesvolle veranderingen teweeg brengen in jouw organisatie? Veranderingen die concrete resultaten opleveren. Tijdens mijn sessie geef ik concrete handvatten hoe je dit kunt doen, op basis van eigen ervaring.”

Kan je een tipje van de sluier oplichten wat betreft de tips die jij gaat geven over het implementeren van nieuwe technologie?

“Wat ik veel zie gebeuren is dat implementatie-trajecten zo groot worden dat het een soort Mount Everest is die je moet beklimmen, misschien zelfs ongetraind of onvoldoende getraind. De beste tip die ik je kan geven is: begin klein en houd het simpel. Breng experts bij elkaar en houd het leuk! Daarmee kun je al echt goede stappen zetten.” Tijdens zijn sessie op 21 november gaat hij hier dieper op in.

Wat wordt in jouw ogen de grootste recruitment tech trend van 2020?

“De juiste vaardigheden, die nodig zijn om om te kunnen gaan met de snel veranderende wereld van vandaag de dag, zijn en blijven onontbeerlijk. Nieuwe vaardigheden waar we tot voor kort nog nooit van hadden gehoord komen soms pijlsnel op. Voor werkgevers betekent dit dat het cruciaal is dat ze inzicht krijgen in de skills gap. Welke vaardigheden heb je morgen nodig en welke van die vaardigheden heb je wellicht al in huis? En welke kandidaten moet je nu werven om klaar te zijn voor de toekomst? Dat gaat verder dan die specifieke vaardigheid alleen. Welke kandidaten, intern of extern, kun je trainen, met behulp van cursussen bijvoorbeeld, om die expertise te krijgen die nodig is voor de nabije toekomst? Technologie kan een grote en duidelijke rol spelen bij het in kaart brengen van die skills gap en ik voorzie dat we dat in 2020 nog veel meer terug zullen zien.”

Kan je iets vertellen over de huidige uitdaging van jouw team?

“De combinatie van LowCode met Textkernel’s AI gedreven oplossing vormt de technologische basis voor het proces van het snel en efficiënt matchen van kandidaten en vacatures. Dat is voor ons als IT-dienstverlener natuurlijk een core-proces en daarom is het zaak ervoor te zorgen dat de techniek schaalbaar is en goed blijft presteren.”

Boost jouw recruitment op het Recruitment Tech Event

Wil jij de sessie van Bas Eijhusen niet missen? Kom dan naar het Recruitment Tech Event 2019 op 21 november in Amsterdam. Aan de hand van inspirerende keynotes en liefst 24 breakout-sessies en vele demo’s, is dit de ideale dag om je te laten inspireren op het gebied van recruitment tech. Meld je aan voor Recruitment Tech Event 2019 en mis deze kans om jouw recruitment te boosten dus niet. Het programma, dat wekelijks wordt geüpdate, vind je hier.

Wacht dus niet langer en bemachtig snel jouw ticket voor hét event op 21 november over de recruitmenttechnologie van morgen!

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER