Nederlandse leveranciers recruitmentsystemen zijn klaar voor Google for Jobs

Google heeft enkele dagen geleden via Twitter bekend gemaakt dat Google for Jobs online is gegaan in Duitsland. Is Nederland binnenkort aan de beurt?

Makkelijker

Google for Jobs is al sinds mei 2017 live in Amerika. Google gebruikt microdata om vacatures van diverse bronnen bovenaan Google weer te geven. Hierdoor wordt het vooral voor werkzoekenden makkelijker en efficiënter om de juiste vacatures te vinden. Google for Jobs plaatst zelf geen vacatures, deze komen van externe websites.

Wanneer naar Nederland?

Het is niet meer de vraag óf Google for Jobs ook naar Nederland komt, maar meer: wannéér? Na de lancering in Duitsland is de verwachting dat ook de kleinere Europese landen volgen. Dit zou betekenen dat Nederlandse werkzoekenden binnen afzienbare tijd in hun Google-zoekresultaten direct vacatures te zien zullen krijgen.

Gevolgen

Eerder vertelde Richard Jonkhof van Endouble over Google for Jobs. Hij geeft een voorbeeld waarmee hij laat zien hoe Google for Jobs werkt en wat dit voor mogelijke gevolgen heeft voor de toekomst van werkzoekenden en jobboards. Ook geeft hij tips aan werkgevers en bureau’s hoe ze hierop kunnen anticiperen. Bekijk zijn verhaal in de video hieronder.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER