Na de wetenschappelijke doorbraak in 2016 volgde voor BrainsFirst een hectische periode vol kansen. De huidige scale-up fase vraagt om een ander type leiderschap en bedrijfsvoering. De van GITP afkomstige Floris Jan Masmeijer (39) is als nieuwe COO de aangewezen persoon om de ambities te realiseren.

Verleden, heden en toekomst komen samen

Sinds BrainsFirst in 2012 startte met het onderzoek naar de relatie tussen breinfuncties en professionele prestaties, ligt de focus van het bedrijf op het juist matchen en maximaal benutten van brein potentieel in Topsport & Bedrijfsleven. Gesteund door de veelbelovende resultaten introduceerden de oprichters in 2016 het brain-based assessment games platform NeurOlympics. “Zij klopten bij mij aan en stelden voor om samen met GITP te onderzoeken in hoeverre hun testscores overeen kwamen met en aanvullend waren op de gedegen, klassieke intellectuele capaciteiten tests waarmee GITP groot is geworden.”

“Na anderhalf jaar research bleek BrainsFirst met de games de scores op de klassieke intellectuele capaciteitentests te kunnen voorspellen en bovendien diverse breingebieden nauwkeurig in kaart te brengen waarmee er een duidelijke match met de ‘21th century skills’ gemaakt wordt. Toen was ik volledig overtuigd van het potentieel van het bedrijf.”

Mensen blijven het verschil maken

De per 1 oktober aangestelde Masmeijer kent de HR wereld van binnen en buiten. Sinds de start van zijn loopbaan levert hij vanuit diverse rollen een bijdrage aan het optimaal verbinden van doelen van organisaties en talenten van mensen. Zijn overstap naar BrainsFirst betitelt Masmeijer als ‘logisch en inspirerend’.

“Momenteel wordt BrainsFirst door klanten gezien als best-of-class in brain-based assessment games en talent management oplossingen. Ik heb de ontwikkelingen binnen HR altijd nauwgezet gevolgd en met veel toewijding met klanten toegepast. Nu sta ik zelf middenin de kraamkamer van een van de meest disruptieve HR-innovaties van dit decennium. Daarmee kan ik een nog betere bijdrage leveren aan het optimaal benutten van talent en het vormgeven van de arbeidsmarkt van de toekomst. De uitdagingen op het vlak van human capital zijn zelden eerder zo groot geweest als nu met de komst van kunstmatige intelligentie.”

“Wij geloven bij BrainsFirst dat mensen het verschil blijven maken. Daartoe moeten we wel het volledige potentieel van ons brein goed benutten. BrainsFirst biedt als enige organisatie in de wereld gevalideerd inzicht in het potentieel van het brein gekoppeld aan persoonlijke menselijke prestaties in het werk en in de topsport. Hiermee hebben wij goud in handen voor mensen en organisaties bij het aantrekken, binnenhalen en inzetten van talenten op de juiste plek. En in de juiste samenstelling van teams. Wij zijn er klaar voor.”

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER