Anouk Kon te gast in live-uitzending Recruitment Tech Monthly op 31 oktober

Data mag dan ‘the next big thing’ zijn, er is wel héél veel beschikbaar. Hoe word je wegwijs uit bergen vol gegevens en zorg je ervoor dat je er ook nog iets aan hebt voor je recruitmentstrategie? Dat is waar de breakout van Anouk Kon over gaat tijdens het Recruitment Tech Event 2017 dat eind november plaatsvindt.

26 Terabyte
“Er is zoveel beschikbare informatie binnen handbereik, dat het soms moeilijk is om te bepalen welke gegevens je wilt gebruiken om je recruitmentstrategie te optimaliseren,” vertelt Anouk. Zelf werkt ze in het Employer Insights team van Indeed. “In mijn breakout ‘Datamining voor resultaatgerichte wervingsstrategieën’ neem ik de aanwezigen mee in een ‘deep dive’ van 26TB data die Indeed dagelijks verzamelt. Ook geef ik praktisch advies over hoe je data kunt analyseren en interpreteren.”

Big Data en Technologie zijn onmisbaar

Anouk: “Een ding staat vast, big data is de toekomst van recruitment. Het begrijpen en het juist inzetten van informatie is cruciaal voor het succes van een organisatie. Big data helpt om het juiste talent te vinden, maar dan moet je wel de juiste tools hebben om de data te verzamelen, te analyseren en toegang hebben tot mensen die waardevolle inzichten kunnen verschaffen in deze berg aan data. Technologie is ontzettend belangrijk als het gaat om het verzamelen en verwerken van data. Maar hoewel technologie cruciaal is draait het uiteindelijk allemaal om mensen. Zij zijn de meest waardevolle asset van een organisatie, want zij bepalen het succes (of falen) van het bedrijf. Talent is dus van grote waarde voor de groei van elke organisatie. Toegang tot recruitmentdata, deze begrijpen en toepassen is essentieel. Data speelt een sleutelrol in het succes van recruitment om de juiste kandidaten te matchen aan jouw organisatie en zo blijf je de concurrentie een stap voor.

De Gouden Driehoek

Recruitment is een interessante industrie. Het is een combinatie van marketing, HR en sales. Data is van belang voor al deze vakgebieden. Dat is de gouden driehoek. Maar voor wie net begint met big data schuilt juist daarin ook het gevaar. De hoeveelheid informatie is zó groot, dat je erin kunt verdrinken. Soms wordt er echt over-geanalyseerd. Als je iets wilt met die berg informatie, moet je hem eerst platslaan. Ga terug naar de basis en vergelijk de beschikbare data met je sollicitatieproces. Belangrijke vragen zijn bijvoorbeeld: ‘wat is je bron?’ En ‘Waar komen de goede kandidaten vandaan?’ Dat is waar het uiteindelijk om draait: uitvinden waar je potentiële werknemer zit.

Wil je meer weten over hoe big data en rol speelt in recruitment? Kom op 23 november naar het Recruitment Tech Event.

Over de spreker

Anouk Kon omschrijft zichzelf als Recruitment Evangelist. Ze werkt in het Indeed Employer Insights team. Anouk heeft bijna 10 jaar ervaring in recruitment, employer branding en marketing en is in het bezit van een MBA van de Erasmus Universiteit Rotterdam. “Het gaafste onderdeel van mijn werk is de enorme gouden berg aan waardevolle data die Indeed heeft. Hiermee kan ik bedrijven inzicht bieden en zo hun recruitmentstrategie optimaliseren.”

Meld je aan voor het Recruitment Tech Event 2017

Ontdek hoe technologie jouw recruitment kan optimaliseren tijdens de 3e editie van het Recruitment Tech Event op donderdag 23 november. Met 3 inspirerende keynotes (Unilever, Alan Walker en Ben van der Burg), 24 verdiepende breakouts (o.a. Tata Steel, Purdey, Luba Groep, DRV Accountants & Adviseurs, Purdey en VMI Group), veel innovatieve tech demo’s en de uitreiking van de Recruitment Tech Awards 2017. Bezoek voor het hele programma, alle sprekers en om je aan te melden de site van het Recruitment Tech Event. En wacht niet te lang meer met aanmelden, want eerdere edities waren weken van te voren uitverkocht.

Bezoek de event site voor het programma, de sprekers en om je aan te melden

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER