OTYS is een bekende naam in de wereld van werving- en selectiesystemen. Tijd om eens nader kennis te maken met dit bedrijf uit Veenendaal en dus toog Martijn Hemminga van Recruitment Tech TV met een filmploeg naar Veenendaal en sprak daar met product manager Bastiaan Brans.

Snijvlak van werkgever en kandidaat

OTYS ziet zich zelf op het snijvlak van enerzijds het bedrijf dat op zoek is naar de beste kandidaten en anderzijds de kandidaat die op zoek is naar een goede baan. Sommige klanten van OTYS moeten wel 300.000 sollicitaties verrichten, dus dan is het erg belangrijk om te zorgen dat de kandidaat hierbij centraal staat. De huidige krappe arbeidsmarkt vraagt ook om een steeds kandidaatcentrale wervingsstrategie.

Trends op gebied van recruitment en technologie

Recruitment is marketing. Veel anderen roepen het nog maar net, maar Bastiaan geeft aan dat zij dit altijd al sinds de beginjaren roepen. Het gaat steeds meer over het vinden van de juiste kandidaat in plaats van kandidaten zoeken. Profile building, geautomatiseerde zoekmachineoptimalisatie en het doormeten van het recruitmentproces worden dan ook steeds belangrijker. Verder wordt de match tussen kandidaat en organisatie belangrijker. Dus niet alleen de harde criteria, maar ook de zachte criteria zijn van belang.

Over OTYS

OTYS is Europa’s grootste aanbieder van geavanceerde software die het werving en selectieproces vereenvoudigt, versnelt en verbetert. De producten die OTYS aanbiedt variëren van state of the art websites en jobboards tot aan een volledig geïntegreerd ATS systeem gekoppeld aan mobiele applicaties. De software van OTYS is web-based en dus altijd en overal toegankelijk.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER