In de tweede Recruitment Tech Monthly op woensdagmiddag 2 maart jl. nam host Martijn Hemminga samen met Marieke Wehner (De Virtuele Banenbeurs) het nieuws van de maand februari door. Met nieuws over de metaverse, overname Appical en bekendmaking van de genomineerden voor de Demo_Day Startup Pitch 2022. Bekijk de replay of beluister de podcast.

‘De banenbeurs gaat al richting de metaverse’

Wehner is als Managing Director van de Virtuele Banenbeurs verantwoordelijk voor een grootschalig, online evenement waar werkgevers en young professionals elkaar kunnen ontmoeten. “De reden dat wij de Virtuele Banenbeurs organiseren is om de offline-carrièrebeurzen, met tientallen duizenden bezoekers, in de huidige tijdsgeest te plaatsten”, vertelt Wehner. “Die zoektocht vindt nu al vooral digitaal plaats, en dat zal alleen maar meer worden.”

 

 

 

Daarin ziet Wehner kansen om in de toekomst ook van de metaverse-mogelijkheden gebruik te maken. “Als de Virtuele Banenbeurs online haar plekje heeft, dan hoop ik dat we ook snel richting de metaverse kunnen gaan. Het idee gaat al wel richting een online experience, met 3D-gebouw waar je ruimtes kunt bezoeken, en je virtuele biertje kunt drinken en te netwerken.”

“Het idee gaat al wel richting een online experience, met 3D-gebouw waar je ruimtes kunt bezoeken, en je virtuele biertje kunt drinken.”

Voor de 2e editie op 7 april verwacht Wehner circa 3500 bezoekers, voor wie de digitale beurshallen in ieder geval gevuld zijn met Heineken, AON, Shell, AD International en Talent&Pro, zo meldt het bedrijf. “Hoewel we wel een kleine nadruk hebben op techniek, ICT en finance, omdat daar simpelweg de meeste vraag naar is, richten we ons in principe op alle bedrijven en baanzoekers. Iedereen is welkom.”

Overnames en investeren in februari

In de maand februari waren er meer overnames en investeringen in Europa te melden, maar toch nog twee berichten:

Evenementen

Ook in deze aflevering stonden we stil bij evenementen die je kunt verwachten. Tijdens de volgende Recruitment Tech Monthly op woensdag 6 april wordt de Recruitment Tech 35 bekendgemaakt. Overige events de komende maanden:

Pre-order Recruitment Tech Survey 2022

Recruitment Tech Survey 2022In april verschijnt het rapport van de Recruitment Tech Survey 2022 met onder meer de RT35 erin met de meest gewaardeerde leveranciers van recruitmentsoftware. Pre-order een gedrukt exemplaar met 24% korting via de Recruitment Tech Shop.

Monthly ook als podcast

De Recruitment Tech Monthly kun je ook als podcast terugluisteren op onze eigen site en via bekende podcast apps als Apple PodcastsGoogle PodcastsStitcher en Spotify.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op vrijkaarten voor de 7e editie van het Recruitment Tech Event op donderdag 9 juni 2022. 


    Ontvang naast de wekelijkse update ook e-mail alerts van nieuwe berichten in één of meerdere categorieën.

LAAT EEN REACTIE ACHTER