Zes recruitment tech leveranciers in Main Software top 50; Textkernel op 1

Nederlandse softwarebedrijven worden al tien jaar steeds winstgevender, mede dankzij een toenemende terugkerende omzet en de inzet van SaaS-modellen. Dat blijkt uit de Main Software 50, de ranglijst voor de meest succesvolle Nederlandse softwarebedrijven. Bovenaan de lijst staat het Amsterdamse Textkernel, dat HR software voor jobmatching ontwikkelt.

Succesvolle softwarebedrijven van Nederland

De Main Software 50 is de leidende ranglijst voor de meest succesvolle, niet-beursgenoteerde softwarebedrijven van Nederland. De ranglijst werd in 2012 voor het eerst gepubliceerd, om meer aandacht te geven aan de belangrijke, maar vaak onderbelichte sector voor enterprise software. Initiatiefnemer en software-investeerder Main Capital Partners indexeert de vele honderden bedrijven die zich jaarlijks aanmelden aan de hand van zeven objectieve bedrijfsmetrics: omzet, omzetgroei, EBITDA, omzet uit cloud/SaaS-diensten, terugkerende omzet, internationale omzet en omzet uit partnerkanalen. “Wij willen laten zien dat de Nederlandse softwaresector een gezonde en groeiende markt is”, zegt Pieter van Bodegraven, Managing Partner Benelux bij Main. “Dat is belangrijk, want een gezonde software-industrie draagt bij aan de concurrentiekracht van Nederland en versterkt de veerkracht van de economie.”

Textkernel #1

De nummer 1 van dit jaar, Textkernel, dat met machine learning het matchen van mensen en banen verbetert, behaalde vorig jaar de 3e plaats. Textkernel deed dit jaar voor de vierde maal mee en werd in 2020 door Main Capital Partners overgenomen. Gerard Mulder, CEO en mede-oprichter van Textkernel: “Ik ben enorm trots op het Textkernel-team en dankbaar voor onze klanten die dit mogelijk hebben gemaakt. Het winnen van de derde prijs vorig jaar en dit jaar eerste worden geeft veel vertrouwen in de toekomst van ons bedrijf!” Daarnaast staan ook recruitment tech leveranciers Appical (#24), Nétive VMS (#30), Hireserve (#42), Mployee (#43) en Validata Group (#49) op de lijst, die hier in z’n geheel te bekijken is.

Ook Award voor Tigris

Naast oude bekenden zijn er ook veel nieuwe deelnemers. Dit jaar werd daarom voor het eerst de Main Accelerator Award uitgereikt, bestemd voor het best presterende bedrijf jonger dan 5 jaar en met een omzet van minder dan 1 miljoen euro. “De afgelopen jaren zijn er heel veel nieuwe softwarebedrijven bijgekomen in Nederland en zien we steeds meer aanmeldingen uit die groep. Ook deze veelbelovende, snelle groeiers verdienen erkenning voor hun goede prestaties”, aldus Van Bodegraven. Tigris, dat software voor de flexbranche ontwikkelt, wist in 2020 met 14 medewerkers de omzet te verdubbelen en heeft als ambitie om de flexbranche van binnenuit te veranderen. Tigris won in 2018 al de Startup Pitch bij Recruitment Tech Demo_Day.

 

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER