Waar recruitmenttechnologie zich vooral richt op de front office, gaat staffing tech ook over de back office. In een serie themagesprekken gaat Recruitmenttech.nl-oprichter Martijn Hemminga in gesprek met een aantal staffing tech partijen. In de vierde aflevering zijn we te gast bij Scotty Technologies en gaan we in gesprek met oprichter Roland Hallebeek en Product Manager Rik Verbrugge. [Podcast vind je onderaan het artikel]

Pre-screenen van kandidaten

We nemen plaats in Utrecht, waar Scotty Technologies is gevestigd. Scotty Job in a Day is de slimme en volledig automatische digitale recruitment assistent van Scotty Technologies. Scotty Job in a Day helpt werkgevers en uitzendbureaus met het pre-screenen van kandidaten in hun databases. Dankzij Scotty zijn organisaties meer dan 100 keer sneller in contact met beschikbare en geschikte kandidaten. Scotty benadert in iedere taal, 24/7, volledig automatisch, zo snel als je wil, alle potentiële kandidaten in een database via telefonie en ander ieder gewenst kanaal (chat, sms, e-mail, Whatsapp) en checkt of kandidaten beschikbaar en geschikt zijn. “Scotty is niet alleen een chat- en spraakrobot, maar ook een intelligente laag tussen enerzijds je contactmomenten en anderzijds je medewerkers, processen en systemen. Dit maakt een soepele samenwerking tussen mensen en systemen mogelijk en het zorgt ervoor dat het automatiseren van hele processen mogelijk wordt.”

Meer dan alleen een chatbot

De digitale assistent van Scotty is meer dan alleen een chatbot. “Chatbots zijn er in vele soorten, met wisselende ervaringen. We hebben veel goede gezien, maar vaak zijn ze erg smal in het oplossend vermogen. Je moet erg precies zeggen wat je bedoelt, wil de robot je goed kunnen helpen. Dat is eigenlijk niet hoe mensen zich gedragen, we gedragen ons vaak niet op één lijn. Mensen willen vrij kunnen spreken. Tegen Scotty kan je vrij spreken, maar je kan er ook mee chatten, bellen of mee mailen. Hierdoor kan je als bedrijf zeggen: bel ons gewoon, en als je daar geen zin in hebt, dan stuur je een appje. Scotty kan ook tijdens een gesprek, indien nodig, wisselen van talen, wat voor mensen vaak lastiger is om te doen.” Omdat Scotty volledig automatisch de pre-screening van kandidaten in de database op zich neemt, hebben recruiters en intercedenten 80% meer tijd voor leukere en kwalitatief betere gesprekken met kandidaten. Met als resultaat: meer werkplezier voor recruiters en intercedenten en 70% tot 80% procent minder ongewenste uitstroom, zo vertellen Roland Hallebeek en Rik Verbrugge in onderstaande podcast. “De intelligentie van Scotty kan je vergelijken met wat je verwacht van één van je betere medewerkers.”

Voordelen

Er hangen nog wel meer voordelen aan het gebruik van tooling zoals Scotty. “Organisaties die Scotty gebruiken zijn veel sneller in contact met hun kandidaten, omdat ze een belangrijk en tijdrovend deel van hun proces hebben geautomatiseerd. Daarnaast is er sprake van uitgebreidere beschikbaarheid: niemand vindt het leuk om in de avond nog te moeten werken, maar een robot maakt dat niet uit. Dit zorgt ervoor dat meer kandidaten bereikt worden. Ook is het, door de verschillende talen, mogelijk om veel internationaler te werken.”

In onderstaande podcast hoor je het hele gesprek met Roland Hallebeek en Rik Verbrugge, over de toekomst van Scotty, wat Scotty bijzonder maakt, de toekomst van Staffing Tech en nog veel meer:

Replay Staffing Tech Talkshow

Dinsdag 7 december 2021 vond de Staffing Tech Talkshow plaats waarin ook Rik Verbrugge zijn visie gaf over de toekomst van Staffing Tech. Bekijk hier de replay.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op vrijkaarten voor de 7e editie van het Recruitment Tech Event op donderdag 9 juni 2022. 


    Ontvang naast de wekelijkse update ook e-mail alerts van nieuwe berichten in één of meerdere categorieën.

LAAT EEN REACTIE ACHTER