André Polderman & Jeroen van Heeswijk (RecruitNow): “De saaie zaken doet het systeem, de leuke dingen de recruiter”

Waar recruitmenttechnologie zich vooral richt op de front office, gaat staffing tech ook over de back office. In een serie themagesprekken gaat Recruitmenttech.nl-oprichter Martijn Hemminga in gesprek met een aantal staffing tech partijen. In de tweede aflevering zijn we te gast in Amersfoort bij RecruitNow-oprichter André Polderman en Software Product Owner Jeroen van Heeswijk. [Podcast vind je onderaan het artikel]

Recruitment performance platform voor de flexbranche

RecruitNow is online recruitment specialist en helpt haar klanten met het werven van meer en betere kandidaten. Door het recruitmentproces eenvoudig en inzichtelijk te maken, worden betere resultaten behaald. Van oorsprong ligt hun expertise bij het opzetten van online wervingscampagnes, maar inmiddels biedt RecruitNow een volledig ‘recruitment performance platform’ met alle tools om het gehele recruitmentproces online, digitaal en AVG-compliant in te richten: van een speciaal voor de flexbranche ontwikkeld ATS-systeem tot het ontwikkelen van een goed converterende ‘jobsite’ en het inrichten en optimaliseren van de marketingcampagnes. Klanten van RecruitNow zijn onder andere Olympia, Actief Nederland, Luba Uitzendbureau, Manpower, Randstad, Tempo-Team, Carriere, Euro Planit, PDZ, Abiant, WerkTalent en Attract.

RecruitNow-oprichter André Polderman (l.) en Software Product Owner Jeroen van Heeswijk (r.).

Continu doorontwikkelen

“Wij helpen onze klanten, voornamelijk in uitzenden, detachering en werving & selectie, met het slimmer en efficiënter werken door middel van onze digitale oplossingen. Eén van die oplossingen is onze Cockpit, een ATS plus-plus”. Hierbij doelt André Poldermanop RecruitNow | Cockpit, dat onder meer beschikt over geavanceerde matchmogelijkheden waarbij de beste matchsuggesties automatisch naar boven komen. Daarnaast wordt bijvoorbeeld alle communicatie via de diverse kanalen, bijvoorbeeld Whatsapp, sms en e-mail, vastgelegd in Cockpit, waardoor overzichtelijk is wanneer er met welke kandidaat is gecommuniceerd. “Cockpit ATS is ons belangrijkste product”, voegt Jeroen van Heeswijk hieraan toe. “Maar daarnaast hebben we ook jobsite voor goede vindbaarheid en goede conversie en campagnes om te zorgen dat alle vacatures goed onder de aandacht komen. Die drie oplossingen samen vormen één platform dat we continu en in hoog tempo verder doorontwikkelen.” Daarbij wordt de roadmap grotendeels bepaald door de eindgebruikers van het platform.

Systeem vs. Recruiter

RecruitNow is erg gefocust op automatisering en digitalisering, zodat de recruiter zich kan richten op de ‘leuke zaken’. “Als de intercedent werkt in het systeem, moet dit hem of haar wat opleveren. Er zit veel automation in het systeem, zo checkt Cockpit automatisch of er betere matches zijn, of er nieuwe vacatures voor een kandidaat zijn of dat er nieuwe kandidaten zijn ingeschreven die passen in jouw talentpool. Het recruitmentsysteem doet het zelf, dus je hoeft niet meer dagelijks te checken of er nieuwe dingen zijn. Dat scheelt enorm veel tijd.  Het systeem neemt met slimme oplossingen steeds meer handmatige administratieve taken over, zodat de recruiter tijd heeft voor de leuke dingen, zoals het gesprek aangaan met de kandidaat of opdrachtgever.”

Recruitment blijft mensenwerk

Op de vraag of recruiters in 2025 nog ‘nodig’ zijn, is André Polderman duidelijk: “Elon Musk heeft ons twee jaar geleden al beloofd dat je met één tik op de knop automatisch naar huis zou kunnen rijden, maar daar zijn we nog lang niet. Je zult altijd de mens nodig hebben. Ook recruiters blijven nodig. Juist die human touch is absoluut niet te automatiseren. Door zo veel mogelijk processen te automatiseren kunnen we de tijd die er voor deze persoonlijke benadering is op een positieve manier beïnvloeden, want uiteindelijk blijft het wel mensenwerk.” Jeroen van Heeswijk: “Voor hoge volumes of bij jobs voor kortere duur is het wellicht beter om meer te automatiseren, maar de intercedent kan ook hier echt nog impact hebben.”

In onderstaande podcast hoor je het hele gesprek met André Polderman en Jeroen van Heeswijk, over RecruitNow, hun visie op automatiseren, de toekomstige rol van recruiters en nog veel meer:

Replay Staffing Tech Talkshow

Dinsdag 7 december 2021 vond de Staffing Tech Talkshow plaats waarin ook Jeroen van Heeswijk zijn visie gaf over de toekomst van Staffing Tech. Bekijk hier de replay.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op vrijkaarten voor de 7e editie van het Recruitment Tech Event op donderdag 9 juni 2022. 


    Ontvang naast de wekelijkse update ook e-mail alerts van nieuwe berichten in één of meerdere categorieën.

LAAT EEN REACTIE ACHTER