Cammio lanceert Cammio Clips:

Cammio Video Recruitment kondigt de lancering aan van Cammio Clips aan: een gloednieuwe uitbreiding op het bekroonde videosollicitatieplatform waarmee gebruikers altijd en overal videoboodschappen kunnen opnemen en delen.

Cammio Clips

Cammio Clips helpt recruiters om talent per video aan te spreken en past in Cammio’s ambitie om geschreven tekst waar mogelijk te vervangen door video gedurende het hele aanwervingsproces. Walter Hueber, medeoprichter en CEO bij Cammio: “Videoboodschappen kunnen een tegengif zijn in de huidige vaak sterk geautomatiseerde talentacquisitieprocessen die vaak als spammy kunnen worden ervaren. Cammio Clips is een leuke en aantrekkelijke manier om werving weer persoonlijk te maken. Het overbrengen van emoties en echt contact maken zijn essentiële vaardigheden voor recruiters geworden in een wereld waar solliciteren op afstand de norm is geworden.”

Authentieke benadering

“Wij hebben met een aantal van onze klanten al een pilot gedraaid en gehoord dat Clips in korte tijd al echt een vast bestanddeel van hun wervingsprocess is geworden. Kandidaten waarderen de persoonlijke en authentieke benadering en de Chrome-extensie zorgt ervoor dat gebruikers supermakkelijk videoberichten op een groot aantal verschillende platforms kunnen plaatsen”, aldus Walter Hueber tegenover Recruitment Tech.

Video content creëren

Cammio Clips stelt recruiters op het platform in staat om video content te creëren en te gebruiken in hun zoektocht naar talent. Gebruikers kunnen de videorecorder eenvoudig openen vanuit de gebruikersinterface, of de Chrome-extensie gebruiken om een opname te starten. Kandidaten kunnen de opname bekijken op een landingspagina in de huisstijl van het bedrijf waarbij ze solliciteren en direct de contactgegevens van de recruiter zien.

Persoonlijk tintje toevoegen

Van video is bekend dat het de retentie van berichten verbetert, evenals de klik- en responspercentages. “Het is de ideale manier om op te vallen in de vaak overvolle inboxen van kandidaten door een persoonlijk tintje toe te voegen aan elk gesprek dat je voert”, aldus Hueber. De betrokkenheid die dit met zich meebrengt heeft het potentieel om vertrouwen op te bouwen in elke fase van het wervingsproces. Bovendien kunnen recruiters een persoonlijke band opbouwen en tegelijkertijd tijd besparen op het opstellen van e-mails. De nieuwe functie is nu beschikbaar voor Cammio-gebruikers over de hele wereld.

Over Cammio

Cammio ondersteunt organisaties over de hele wereld bij het remote aantrekken, binden en selecteren van talent met een bekroond video recruitment platform dat de ervaring van de kandidaat centraal stelt. Maak iedere stap in jouw talent journey persoonlijker met video vacatures, video interviews en video messages. Cammio is onderdeel van de internationale StepStone Group en biedt een scala aan recruitment oplossingen om kandidaten te helpen de baan te vinden waar ze van houden.

 

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER