Demo_Day 2021-spreker Rogier Happel (Cammio):

In het afgelopen jaar hebben online kennismakingen de recruitmentwereld volledig veroverd. Maar hoe zorg je er nu voor dat dit op de meest efficiënte manier gebeurt, terwijl het gehele proces wel persoonlijk, leuk en eerlijk blijft? Rogier Happel, Business Development en Alliances bij Cammio, gaat hier dieper op in in zijn breakout-sessie tijdens Demo_Day 2021.

Wat doet Cammio precies?

“Cammio helpt werkgevers en bureaus om de kracht van video in te zetten in het recruitment proces. Wij creëren geen content, maar met ons platform faciliteren wij de techniek waarmee kandidaten en organisaties zelf kunnen laten zien wie zij zijn. Van verschillende videosollicitatie formats tot tools voor videovacatures en -berichten; Cammio helpt met op maat gemaakte oplossingen voor elke fase in de candidate journey.”

Je gaat tijdens jouw demo talk op Demo_Day vertellen hoe je de remote candidate experience persoonlijk maakt met video. Kan je alvast een tipje van de sluier oplichten?

“Het afgelopen jaar is de hele wereld aan het videobellen geslagen en zijn online sollicitaties dus ook de norm geworden. Tijdens onze talk leg ik uit hoe je ervoor kunt zorgen dat dit, ondanks de fysieke afstand, geen onpersoonlijke ervaring hoeft te worden. Hoe kun je het proces juist persoonlijker en enerverender maken dan via de traditionele routes? Waar en hoe kun je tekst vervangen door video en hoe waarborg je de AVG en een eerlijke kandidaatbeoordeling? Dat zijn punten waarop ik zal inzoomen, waarbij bijvoorbeeld ook de rol van kunstmatige intelligentie naar voren zal komen.”

Waarom mogen bezoekers jouw demo talk niet missen?

“Zoals eerder benoemd is elke recruiter dagelijks bezig met het voeren van video-interviews. De switch van face-to-face naar online, vanwege de coronacrisis, is natuurlijk een zeer abrupte geweest, waarbij noodgedwongen is gegrepen naar ad-hocoplossingen als Zoom en Teams. Nu blijkt dat, net zoals het thuiswerken, online solliciteren veel voordelen heeft en ik verwacht dan ook dat dit niet zal verdwijnen. Weinig organisaties zullen terugkeren naar exact hetzelfde proces van bijvoorbeeld cv, brief, telefonische screening en meerdere gesprekken op locatie. Misschien kiezen zij wel voor een hybride vorm van zowel online als fysiek. Vanwege deze trend is het interessant om te zien hoe onze fit-for-purpose oplossing kan helpen, ten opzichte van generieke videoconferentie tools. Ik laat bijvoorbeeld zien hoe je met automated interviews en video pitches van veel meer kandidaten een completer beeld kunt krijgen in minder tijd en hoe je een live video interview op een zo objectief mogelijke manier kan voeren. Daarnaast staat het thema van een persoonlijke ervaring natuurlijk centraal, waaraan, naast de interview tools, ook de videovacatures en -berichten een belangrijke bijdrage kunnen leveren. Op dat gebied zie je gelukkig dat recruiters en employer brand marketeers ook steeds actiever zijn en dit onderwerp zal dan ook aan bod komen, met uiteraard de mogelijkheid om vragen te stellen.”

Wat is het grootste voordeel van het inzetten van videotechnologie binnen recruitment?

“Dit is een lastige vraag, maar als ik er eentje moet kiezen is dit de completere (pre-)screening. Klanten van ons kunnen in principe zeggen dat iedereen die solliciteert op gesprek mag komen en via dit automated interview krijgen recruiters een veel duidelijker en authentieker beeld dan van alleen de tekst op het cv en in de brief. Dat zo’n video-powered proces ook nog eens een stuk leuker en efficiënter is, onder andere door slimme integraties met het ATS, is in mijn ogen een prettige bijkomstigheid, maar minder belangrijk. Daarnaast heb je natuurlijk de synergie met de overige videofunctionaliteiten. Maar het feit dat je als recruiter direct kunt selecteren op (toekomstige) potentie, in plaats van alleen de ervaring uit het verleden op het cv, is toch echt mijn nummer één.”

Meld je gratis aan voor 20 mei en ontvang de gratis Tech Box

Op dinsdag 8 en donderdag 10 juni vindt de vijfde editie van Demo_Day plaats. Twee middagsessies om je via interviews, breakouts, netwerktafels en speeddates te oriënteren op de nieuwste tooling. Meld je nu gratis aan voor Demo_Day 2021. Wanneer je je uiterlijk 20 mei 2021 aanmeldt, ontvang je voorafgaand aan het event de Tech Box met daarin onder meer het event magazine, de Recruitment Tech Survey 2021, de Recruitment Tech Landscape 2021 (editie 2), versnaperingen én goodies van Demo_Day-partners en Recruitment Tech. Je aanmelding telt voor beide middagen. Het programma is hier te vinden en wordt dagelijks geüpdate.

Meer informatie & gratis aanmelden voor Demo_Day

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER