Goede job marketing kan recruiters veel tijd en geld besparen. Lizette Bos, Business Development Manager van JobBoost.io, gaat hier dieper op in in haar breakout-sessie tijdens Demo_Day 2021.

Wat doet JobBoost.io precies?

“JobBoost.io is een tooling, een soort robot welke de vacature campagnes van onze opdrachtgevers continu doormeet en daar waar nodig bijstuurt, waarbij alle vacatures worden geplaatst op een 25-tal jobboards waarmee we samenwerken. Denk hierbij aan Indeed, Jobrapido en Talent.com. Door de vacatures breed uit te zetten wordt het bereik vergroot en wordt er meer zichtbaarheid gecreëerd, wat zorgt voor hogere conversies. Deze kanalen werken met ons op basis van performance; we rekenen enkel af voor resultaten. Geen ouderwets post and pray-model waarbij men enkel betaalt voor de advertentie. Alle vacatures worden getarget uitgezet op basis van onder andere locatie en functietitel. Op die manier is het ook mogelijk dat onze opdrachtgevers met meerdere filialen per regio statistieken kunnen inzien van de online wervingscampagnes. De vacatures worden zowel organisch als betaald uitgezet en door onze tooling bestuurd en beheerd. Wanneer er behoefte is om vacatures extra uit te lichten, kan deze een boost krijgen. Het systeem zal dan wat meer budget voor deze vacature vrijmaken om de online trekkracht te vergroten en meer sollicitanten te bereiken. Onze opdrachtgevers hebben hierbij zelf de regie om de campagnes te sturen op vacature-niveau. JobBoost.io houdt middels algoritmes het marketingbudget van onze opdrachtgevers in de gaten, om deze zo eerlijk mogelijk te verdelen over zowel de vacatures als de jobboards. Het rekent continu de meest gunstige cpc-prijs uit en dat zorgt uiteindelijk voor de maximale return on investment voor onze opdrachtgevers. Kortom, vanaf één plek je jobboard marketing beheren en volledig inzicht krijgen in je media-uitgaven en de best presterende kanalen kan middels onze tool.”

Je gaat tijdens jouw demo talk op Demo_Day vertellen over job marketing via JobBoost.io. Kan je alvast een tipje van de sluier oplichten? 

“Tijdens Demo_Day ga ik uitgebreid in op onze tooling, het voordeel van performance & programmatic, het dashboard van JobBoost.io en alle inzichten die we delen met onze opdrachtgevers. Daarnaast presenteren we onze allernieuwste interface.”

Waarom mogen bezoekers jouw demo talk niet missen?

“Voor iedereen die online de vacatures optimaal wil presenteren maar ook zo optimaal mogelijk wil presteren mag een goede tool of partner voor jobboard marketing zeker niet ontbreken. Weten waar de doelgroep zich online bevindt is key voor het bepalen van de wervingsstrategie en uitgeven van budgetten. Daarnaast ontzorgen wij onze klanten op dit gebied door het zoveel mogelijk voor hen te automatiseren en data driven, met ingebouwde algoritmes, te laten werken, om zo het beste rendement te halen uit het budget en uiteindelijk tijd en kosten te besparen. Ook bieden wij verschillende vormen van service & support aan om middels onze expertise de ideale combinatie aan te kunnen bieden van onze kennis en techniek. Dit doen we om onze expertise zo succesvol mogelijk te laten werken voor alle wervingsvraagstukken en diverse behoeften.”

Wat is het grootste voordeel van job marketing binnen recruitment?

“Dat alle vacatures op één plek zijn gebundeld en via deze locatie worden uitgezet naar een 25-tal jobboards. Dat is overzichtelijk en brengt een hoop rust in campagnes. Men heeft goed inzicht in het eigen budget, hoe de vacatures presteren en ook hoe de diverse jobboards per vacature presteren online. Hierdoor maken we onze opdrachtgevers slimmer door dit volledig met ze te delen en hier samen verder over te sparren en in te adviseren. Zo krijgen onze opdrachtgevers beter inzicht in waar de doelgroep per vacature en regio zich bevindt en wat de huidige inkoopprijzen zijn in de markt.”

Meld je gratis aan voor 20 mei en ontvang de gratis Tech Box

Op dinsdag 8 en donderdag 10 juni vindt de vijfde editie van Demo_Day plaats. Twee middagsessies om je via interviews, breakouts, netwerktafels en speeddates te oriënteren op de nieuwste tooling. Meld je nu gratis aan voor Demo_Day 2021. Wanneer je je uiterlijk 20 mei 2021 aanmeldt, ontvang je voorafgaand aan het event de Tech Box met daarin onder meer het event magazine, de Recruitment Tech Survey 2021, de Recruitment Tech Landscape 2021 (editie 2), versnaperingen én goodies van Demo_Day-partners en Recruitment Tech. Je aanmelding telt voor beide middagen. Het programma is hier te vinden en wordt dagelijks geüpdate.

Meer informatie & gratis aanmelden voor Demo_Day

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang twee keer per maand de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op vrijkaarten voor de 7e editie van het Recruitment Tech Event op donderdag 18 november 2021. 


    Ontvang naast de wekelijkse update ook e-mail alerts van nieuwe berichten in één of meerdere categorieën.

LAAT EEN REACTIE ACHTER