Friday Fact: Managen van sollicitanten grootste voordeel gebruik recruitmentsysteem (ATS)

In de nieuwe rubriek Friday Fact staat Recruitment Tech stil bij een feit over recruitmenttechnologie op basis van recent onderzoek. Deze week: liefst 71% van de recruiters noemt het managen van sollicitanten het grootste voordeel van het gebruik van een recruitmentsysteem.

Recruitmentsysteem

Een recruitmentsysteem (Applicant Tracking System) is populaire software die tientallen of zelfs honderden sollicitaties kan verwerken in een fractie van de tijd. ATS-systemen gebruiken algoritmes om automatisch de sollicitanten te vinden die het best geschikt zijn voor een vacature. Een recruitmentsysteem kan ook helpen bij de coördinatie van het aannemen van teams, waardoor het aannameproces wordt gestroomlijnd en de ervaring voor alle betrokkenen wordt verbeterd.

Voordelen

HR Research Institute deed onderzoek naar het gebruik van recruitmentsystemen onder recruiters. Liefst 73% van de deelnemers aan de survey maakt gebruik van een ATS. Ook heeft het gebruik van een recruitmentsysteem volgens de participanten de volgende significante voordelen:

  • Een recruitmentsysteem wordt beschouwd als de meest effectieve manier om kandidaten te traceren tijdens het recruitmentproces (81%);
  • Organisaties die zeggen dat ze goed zijn in het werven van talent gebruiken een ATS tegen een hoger dan gemiddeld tarief (81%);
  • Het managen van de sollicitaties is het meest genoemde voordeel van het gebruik van een ATS (71%), en het verminderen van de tijd die nodig is om personeel aan te nemen is het op één na grootste voordeel (60%) volgens de participanten.

Hulp bij de selectie van een ATS

Op recruitmentsystemen.nl vind je ruim dertig leveranciers van recruitmentsystemen die je, met het aanmaken van een gratis account, op honderd punten met elkaar kan vergelijken. Daarnaast lees je alles wat je moet weten over het selecteren van een systeem tot de implementatie ervan.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER