Gebruikers Visma kunnen nu met Joboti solliciteren via Whatsapp:

Door een kersvers partnership met Joboti, kunnen gebruikers van Visma EasyCruit nu via WhatsApp solliciteren. Luuk van Neerven, co-founder van de recruitment chatbot, vertelt wat de samenwerking concreet inhoudt.

Missie

Visma|Raet EasyCruit is recruitmentsoftware in de cloud die het proces optimaliseert en zorgt voor kwaliteit in alle stadia van het recruitmentproces. EasyCruit helpt om kandidaten sneller te werven, selecteren, beheren en plaatsen. “Met Visma|Raet EasyCruit verbeter je zowel de werkprocessen als de candidate experience. En dat is exact onze missie. We stellen onszelf dagelijks de vraag: hoe kunnen we de chatbot inzetten dat het zowel de sollicitatiebeleving van de kandidaat verbetert, als het leven van de recruiter makkelijker maakt.”

“Een mooi voorbeeld hiervan is het plannen van interviews: door kandidaten via (WhatsApp) chat zelf hun sollicitatiegesprek te laten inplannen”, gaat Van Neerven verder. “Dat scheelt de recruiter heel veel tijd en op een neer mailen met opties, maar ook voor de kandidaat is het veel prettiger om zelf het interviewmoment in te plannen. Daarnaast heeft Visma EasyCruit hele mooie klanten, in Nederland en daarbuiten. Het partnership met Visma maakt dat we ook buiten Nederland toegang krijgen tot een heel mooi netwerk van bedrijven.”

“Het partnership met Visma maakt dat we ook buiten Nederland toegang krijgen tot een heel mooi netwerk van bedrijven”

Hogere conversie

Hij legt uit wat de samenwerking concreet betekent voor gebruikers van Visma. “Kandidaten kunnen vanaf nu solliciteren via chat en 24/7 een vraag stellen aan de virtuele assistent, de chatbot. Solliciteren kan via de web chatbot, maar bijvoorbeeld ook heel eenvoudig via WhatsApp. De optie om te solliciteren via WhatsApp maakt de drempel voor veel kandidaten nog lager om contact te leggen met de potentiële nieuwe werkgever. We zien dat bedrijven die naast het solliciteren via een formulier ook solliciteren-via-chat aanbieden profiteren van een hogere conversie van kandidaten. En kandidaten vinden het veel leuker dan een (saai) formulier invullen.”

Samenwerkingen verdubbelen

Dit zal niet de laatste samenwerking zijn die Joboti op termijn bekendmaakt, zo verwacht Van Neerven. “Onze strategie is heel duidelijk om met andere HR Tech leveranciers samen op te trekken. De koppeling van een chatbot laat je HR tool als het ware praten. In een interface die elke kandidaat begrijpt en in een kanaal (bijvoorbeeld WhatsApp) dat iedere kandidaat op zijn telefoon heeft staan.”

“Vanuit Joboti zijn we allerminst van plan om zelf een ATS systeem te gaan bouwen, daar zijn anderen veel beter in. Maar dat geldt bijvoorbeeld ook voor tools voor videosolliciteren zoals Cammio of Flipbase of een review dashboard als RateCard. Vaak geldt dat die HR tech organisaties ook op hun beurt geen eigen recruitment chatbot gaan bouwen. Dat is een mooie basis om met een partnership de gezamenlijke propositie verder te versturen. We hebben nu met een tiental partijen een partnership en willen dat in het komende jaar gaan verdubbelen.”

Over Joboti

Joboti bouwt slimme chatbots voor recruiters. Je verhoogt daarmee je bereikbaarheid direct naar 24/7 en je conversie neemt toe. De recruitment chatbot kan gekoppeld worden aan je website, maar ook aan WhatsApp. Kandidaten kunnen eenvoudig via WhatsApp solliciteren en de chatbot maakt automatisch een profiel aan in je ATS systeem. Maar ook het automatisch plannen van interviews via WhatsApp is mogelijk.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER