Filip de Geijter, Actonomy

Artificial Intelligence (AI) wordt vaak vermeld, zonder echt toegevoegde waarde te hebben. Filip De Geijter, CEO van Actonomy, vertelt je in zijn breakout-sessie op het Recruitment Tech Event 2019 op 21 november hoe AI en aanverwante technologieën echt kunnen bijdragen aan het zoeken én vinden van kandidaten.

Wat ga je vertellen?

“Tegenwoordig is alles AI en lijkt het erop dat je niets meer binnen HR kan vinden dat niet verbonden is met AI. Dit is een ergerlijke trend omdat AI vaak helemaal niets toevoegt of een erg beperkte bijdrage heeft, maar het staat nu eenmaal goed. Ik denk dat we goed moeten begrijpen wat AI kan betekenen en als we dat weten, kunnen we ook beter weten hoe we de toegevoegde waarde van AI moeten plaatsen. Dat we uit trends een conclusie kunnen trekken, is van groot belang. Maar AI moet meer zijn dan alleen maar historische data analyseren en daar conclusies uit trekken. Tijdens de presentatie wil ik aangeven wat volgens ons AI eigenlijk is, wat het doet of kan doen met het verwerken van cv’s en hoe het kan helpen om sneller tot resultaten te komen. Lees: sneller en vooral beter kandidaten kan vinden voor een vacature.”

Waarom mogen mensen jouw sessie niet missen?

“Wij zijn sinds vijftien jaar bezig met het toepassen van AI in recruitment. Vijftien jaar geleden was niemand geïnteresseerd in AI, nu is iedereen geïnteresseerd. Juist dat grote verschil tussen vroeger en nu, heeft een betekenis. Enerzijds is de technologie nu op een punt dat het echt zinvol ingezet kan worden en anderzijds zijn er natuurlijk ook redenen vanuit de markt waarom het nu pas zinvol in te zetten is. Of onze mening dan de zaligmakende is, weten we niet, maar we gaan in elk geval een verklaring geven die gestoeld is op ervaring en het uittesten over een periode van vijftien jaar.  We gaan dan ook kritisch, technisch naar het gebeuren kijken.”

Kan je een tipje van de sluier lichten over de toegevoegde waarde van AI voor het zoeken én vinden van kandidaten?

“AI laat in elk geval toe dat er grote hoeveelheden data geanalyseerd worden en laat toe om daaruit niet alleen conclusies te trekken, maar vooral ook inzicht te geven in ‘what is next’. Iemand met tien jaar ervaring in sales kan misschien beter in een andere omgeving functioneren, dan nog eens tien jaar sales erbij te doen. Dat soort inzichten is van belang voor zowel de recruiter als de kandidaat. Een kandidaat weet niet altijd wat hij of zij wil en door spiegeling aan trends, kan er beter inzicht ontstaan. Voor recruiters geeft het eveneens inzicht in hoe anderen denken.”

Wat is het belangrijkste dat jij de bezoekers van je sessie mee wil gaan geven?

“AI heeft zijn toegevoegde waarde, maar probeer te begrijpen wat het doet. Het lost niet alles op, maar als je weet hoe het werkt, zal je er ook op kunnen vertrouwen en het recruitmentproces beter kunnen organiseren.”

Wat wordt in jouw ogen de grootste recruitment tech trend van 2020?

“Ik denk niet dat er één trend zal zijn, maar eerder meerdere. Misschien zal de moeilijke zoektocht naar talent (lees: kandidaten) er misschien eindelijk toe leiden dat er meer gedacht zal worden in skills dan in jobtitels. Hoewel men dat al jaren zegt te doen, zal het er noodgedwongen toch van komen.”

Boost jouw recruitment op het Recruitment Tech Event

Wil jij de sessie van Filip De Geijter niet missen? Kom dan naar het Recruitment Tech Event 2019 op 21 november in Amsterdam. Aan de hand van inspirerende keynotes en liefst 27 breakout-sessies en vele demo’s, is dit de ideale dag om je te laten inspireren op het gebied van recruitment tech. Meld je aan voor het Recruitment Tech Event 2019 en mis deze kans om jouw recruitment te boosten dus niet. Het programma, dat wekelijks wordt geüpdate, vind je hier.

Wacht dus niet langer en bemachtig snel jouw ticket voor hét event op 21 november over de recruitmenttechnologie van morgen!

 

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER