VONQ krijgt met capital D nieuwe meerderheidsaandeelhouder

Private equity-fonds capital D heeft een meerderheidsbelang gekocht in recruitment marketing technologiebedrijf VONQ. Met deze investering kan VONQ bouwen aan haar wereldwijde groeiambities: de wereldwijde gateway zijn voor het aantrekken van de juiste kandidaten.

Marktplaats

Een aanzienlijk deel van de investering zal worden besteed aan het verder benutten, versterken en in de markt zetten van de VONQ recruitment marketing technologie, via een robuuste marktplaats strategie in Europa én de nieuw aan te boren Amerikaanse markt. Vijf jaar geleden, in 2014, nam Randstad Innovation Fund en Qmulus nog een minderheidsaandeel in VONQ. Capital D, dat investeert in innovatieve middelgrote ondernemingen in heel Europa, neemt nu een meerderheidsbelang van 54%.

“We zien in VONQ de mogelijkheid om een platform te worden dat de werving voor zakelijke klanten opnieuw definieert”

Jean-Marc Jabre, medeoprichter van capital D: “Onze focus ligt op bedrijven en bedrijfsmodellen die industrieën daadwerkelijk weten te veranderen. VONQ en haar leiderschapsteam hebben een vooruitstrevende technologie ontwikkeld in HR Tech. We zien in VONQ de mogelijkheid om een platform te worden dat de werving voor zakelijke klanten opnieuw definieert. We kijken ernaar uit om met hen samen te werken.”

Dataperformance

Door de integratie met meer dan 2.000 mediakanalen (van algemene tot niche vacatureboards, aggregators, online hubs & communities, social media kanalen, e-commerce en nieuwssites, tot apps) pakt VONQ’s recruitment marketingplatform belangrijke uitdagingen van de traditionele recruitment bureaus aan: het besparen van kosten en duur van een recruitment traject met behoud van kwaliteit van sollicitanten. De basis voor dit succes is het algoritme dat media-aanbevelingen doet: de technologie is gebaseerd op dataperformance inzichten om zo aanbevelingen te maken op het gebied van mediakanalen, waardoor hiring teams zelf via het platform advertenties kunnen plaatsen. Bovendien biedt het platform mogelijkheden resultaten te meten en campagnes te optimaliseren.

“Wij zien dit als een geweldige kans om hiring teams te helpen om de juiste kandidaten aan te trekken.”

Wouter Goedhart, medeoprichter en CEO van VONQ: “Het team van capital D heeft veel ervaring in het naar een hoger niveau tillen van bedrijven. In capital D hebben we een partner gevonden die onze groei verder kan versnellen en kan helpen de positie van onze recruitment marketing technologie te vergroten op wereldwijde schaal. Wij zien dit als een geweldige kans om hiring teams te helpen om de juiste kandidaten aan te trekken.”

Foto: Joost de Zwart Fotografie

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER