Met investeringen van Oost NL en Arches Captital kan PESCHECK de komende vijf jaar doorgroeien van negen naar veertig werknemers (40 fte). De flexibilisering van de arbeidsmarkt en de toegenomen behoefte aan personeel maken dat de vraag naar background checks voor personeel toeneemt.

Borgen van integriteit en kwaliteit

De Enschedese scale-up PESCHECK maakt het voor bedrijven eenvoudiger om betrouwbaar personeel te vinden. Bedrijven kunnen met PESCHECK via een online dashboard screenings aanvragen. Serhat Elban, CEO en oprichter van PESCHECK: “Bedrijven willen weten met wie ze te maken hebben of het nu gaat om personeel of potentiële klanten. Veel werkgevers vragen voordat ze iemand in dienst nemen bijvoorbeeld een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan. PESCHECK maakt dat proces eenvoudiger. Hierdoor kunnen wij een integere, veilige en vertrouwde service bieden.”

700 klanten

Het bedrijf heeft in relatief korte tijd met haar label VOG-aanvraag.nl ruim 700 organisaties als klant verwelkomt en er zijn meer dan 150.000 aanvragen verwerkt. Serhat Elban en Qi Lin willen meer. “We willen een one-stop-shop worden voor screenings zodat bedrijven snel en eenvoudig alle screenings vanuit een online dashboard bij ons kunnen aanvragen, aldus Qi Lin, COO.”

Investering

Serhat Elban voegt toe: “Om een internationale speler te worden, is het nodig om ons IT team te versterken en ons product te verbeteren. We zochten specifiek naar investeerders met relevante kennis, ervaring en netwerk zodat we kunnen opschalen. Die partners hebben we in Oost NL en Arches Captital gevonden.”

Groeimarkt

Oost NL investeert vanuit het Innovatiefonds Overijssel in PESCHECK. Arnaud Zwaal, investment manager Tech bij de business unit Capital van Oost NL ziet het potentieel van PESCHECK. “Background checks is een groeimarkt en PESCHECK heeft zich daarin al bewezen. De oplossing van PESCHECK maakt het voor mkb’ers makkelijk om onboardingsprocedures snel en eerlijk te laten verlopen. Het bedrijf verwacht in de komende vijf jaar door te groeien van negen naar veertig werknemers. Dat is voor Oost NL een belangrijke reden om te investeren.”

Cruciaal

Het angel netwerk Arches Capital investeert samen met Oost NL in PESCHECK. Frank Appeldoorn, Managing Partner bij Arches Capital: “PESCHECK is leidend in Nederland op het gebied van screening software. De gedrevenheid gecombineerd met de kennis van het management team van PESCHECK zijn voor ons cruciaal geweest om te investeren.”

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op vrijkaarten voor de 7e editie van het Recruitment Tech Event op donderdag 9 juni 2022. 


    Ontvang naast de wekelijkse update ook e-mail alerts van nieuwe berichten in één of meerdere categorieën.

LAAT EEN REACTIE ACHTER