HR Blend: interactief event als wegwijzer voor de HR-problematiek

Tijdens HR Blend – A human touch through technology werd dinsdagmiddag stilgestaan bij de tweede golf van de digitale revolutie. De beste technologieën om een innovatief HR-proces op te zetten stonden hierbij centraal.

HR Blend

HR Blend is een initiatief van Recruitment Tech-partner Appical, samen met Endouble, Harver en Impraise. Het programma was bij uitstek geschikt voor Human Resource en Talent Acquisition-leiders van corporate bedrijven. Tijdens het event in Zoku Amsterdam was de rode draad om de HR-problematiek helder(der) in beeld te krijgen.

Storytelling

De middag werd afgetrapt door Joyce Oomen van Idilio. Ze gaf plenair een presentatie over storytelling. Oomen stond stil bij hoe storytelling ingezet kan worden om strategische impact en change management in HR te faciliteren. Ze benadrukte dat verhalen en tech elkaar moeten versterken en gaf hiervoor enkele concrete tips: wees authentiek, gebruik persoonlijke en concrete taal en gebruik echte mensen en gebeurtenissen.

Cultuur-gedreven HR-strategie

Vervolgens was de beurt aan Irene Vernie van Rituals. Zij vertelde uitgebreid over de uitdagingen van het bedrijf op het gebied van het ontwikkelen van een cultuur-gedreven HR-strategie. Vernie concludeerde dat het implementeren van een HR-systeem voelt als het kopen van een huis, met allerlei aangename en ook onaangename verrassingen. Toch is er door de implementatie van systemen meer betekenis gekomen bij de gesprekken die bij Rituals plaatsvinden.

Onboarding

Vervolgens vonden er vier break-out sessies plaats, waarvan de bezoekers er twee konden bijwonen. Sweder De Bruijn van Appical nam de bezoekers, in een zeer interactieve workshop, mee in de wereld van onboarding. Er werd kennis gemaakt met Robin, waarbij via een onboarding game werd ontdekt wat Robin nodig zou hebben om succesvol te zijn en wat Robin belangrijk vindt.

Pre-hire assessments

Ben Porr van Harver legde de voordelen en uitdagingen van pre-hire assessments uit. Porr, overgevlogen vanuit New York, legde uit hoe je ervoor kan zorgen dat je zo min mogelijk potentieel toptalent verliest en hoe je kan zien of iemand goed of slecht zal functioneren. Na zijn presentatie volgde een afsluitende netwerkborrel.

Hieronder een sfeerimpressie van HR Blend:

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER