Oude surveytools maken een foto, Doorsight een filmpje. Ontdek met Doorsight (de Talent Lifecycle App) waarom talent ‘Ja’ zegt, bij u blijft en vertrekt. Lees over de recruitment tooling van Employer Brand Insights BV die is ingezonden voor de Recruitment Tech Awards 2016.

Recruitment tooling van Employer Brand Insights

Omschrijving van de tooling

Doorsight geeft een stem aan talent en hun belangrijkste verwachtingen en ervaringen met een werkgever. Met slimme, korte dialogen volgt Doorsight mensen in hun ‘Talent Lifecycle’ van oriëntatie, sollicitatie en onboarding tot uiteindelijk hun exit. Doorsight geeft op deze manier unieke inzichten in vragen zoals: waarom zeggen onze beste mensen ‘ja’ tegen ons, waarom blijven ze bij ons werken, waarom gaan ze weg bij ons? Het gaat hierbij niet alleen om harde factoren zoals de tevredenheid over een proces, maar ook om zachte factoren zoals de ‘klik’ die mensen wel of niet voelen met de organisatie.
Omdat Doorsight informatie over tijd verzamelt krijgt een werkgever inzicht in de twee belangrijkste aspecten van haar Employer Brand: wat is onze reputatie (verwachtingen vooraf) en wat is onze identiteit (de echte ervaringen). Hierbij komen niet alleen ‘bekende’ aspecten van het Employer Brand naar voren, maar ook de zeer belangrijke onbekende sterktes en zwaktes.

Waar ouderwetse surveytools een foto maken, maakt Doorsight een filmpje. Doorsight is een tool voor candidate- en employee experience, van instroom tot doorstroom tot uitstroom. Doorsight neemt werkgevers al het werk uit handen van losse surveys en vragenlijsten en levert betere inzichten op door de informatie aan elkaar te verbinden in een slim dashboard. Voor kandidaten en medewerkers betekent Doorsight een makkelijke en snelle manier om feedback en suggesties te geven zonder het oude ‘vragenlijst’ gevoel. Losstaande surveys zijn niet meer nodig en ook het ouderwetse jaarlijkse Medewerker Tevredenheidsonderzoek (MTO) kan nu vervangen worden.

Doorsight presenteert actuele informatie in een beveiligd dashboard met overzichten van instroom, doorstroom en uitstroom. Doorsight kan standalone werken maar kan ook gekoppeld worden aan een ATS of Talent Suite, dit opent interessante extra mogelijkheden.

doorsight-mobile

Wat levert gebruik van de tooling op?

Doorsight neemt al het werk uit handen rond het verzamelen en overzichtelijk rapporteren over de candidate- en employee experience en voegt hier nog aanvullende inzichten aan toe. Gebruikers van Doorsight hebben één tool en dashboard voor alle surveys en besparen tijd, geld en frustratie. Response rates zijn hierdoor hoger dan voorheen bij losse, ‘zelfgemaakte’ surveys, bij één klant steeg de exit survey response van 4% naar 70%. De ouderwetse jaarlijkse MTO vragenlijsten zijn niet meer nodig omdat Doorsight een doorlopend actueel beeld geeft.

Waarom moet deze tooling een Recruitment Tech Award winnen?

Het idee achter Doorsight is heel simpel en krachtig, maar niemand had het nog gemaakt. Door een slimme combinatie van bestaande technologie kunnen werkgevers nu 24/7 hun talentvolle kandidaten en medewerkers een stem geven en concrete verbeteringen aan hun Employer Brand, recruitment, onboarding en HR programma’s oppakken. Waar gewone surveys een foto maken, maakt Doorsight een filmpje. De eerste en enige Talent Lifecycle app verdient daarom een Recruitment Tech Award!

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER