VacatureVerbeteraar.nl gaat op in nieuwe recruitment-module van Textmetrics:

Jobdigger en Intelligence Group hebben half juni de beta-versie van de VacatureVerbeteraar gelanceerd dat de wensen van werkzoekenden automatisch vergelijkt met vacatureteksten.

Vacatureteksten kun je uploaden maar ook via een url of de complete tekst erin plaatsenDirect feedback

Door een vacaturetekst te uploaden krijgt een werkgever of recruiter binnen enkele tellen uitsluitsel over de mate waarin de tekst aansluit bij de drivers en arbeidsvoorwaardelijke wensen van de doelgroep. Vacatures kunnen maximaal vijf sterren krijgen, wat impliceert dat het aanbod van de werkgever aansluit bij de wensen van het gezochte talent.

Gebrek aan tijd grootste belemmering bij vacatureteksten

Niet goed aansluitende vacatureteksten zijn een van de belangrijkste redenen waarom werkgevers problemen hebben bij het invullen van vacatures. Het zorgt ervoor dat vacatures langer open staan, niet ingevuld worden of dat er een slechte match wordt gemaakt. De belangrijkste redenen dat er weinig aandacht is voor vacatureteksten, zijn o.a. het gebrek aan tijd (65%), prioriteit (53%) en creativiteit (53%)*. Deze problemen zijn nu in één keer opgelost doordat de VacatureVerbeteraar binnen enkele tellen direct inzicht geeft in de goede punten, maar ook de verbeterpunten binnen een vacaturetekst.

Big data en taaltechnologie

De ontwikkeling van de VacatureVerbeteraar is een combinatie van big data van zowel Jobdigger als Intelligence Group met diverse analysemethodieken, van statistiek tot en met taaltechnologie. Dit heeft geresulteerd in een algoritme, die de inhoud van de tekst kan matchen met de wensen van de doelgroep. Over een periode van een jaar, hebben ruim 10 personen aan deze ontwikkeling gewerkt, van econometristen, programmeurs tot en met webdesigners.

Betaversie

De Vacatureverbeteraar is tijdens Werf& Live op 16 juni jl. in bètaversie gelanceerd. De komende maanden wordt de tool op basis van feedback van bètagebruikers verder verbeterd.

Geert-Jan Waasdorp lanceert VacatureVerbeteraar tijdens Werf& Live 2016

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER