Dit zijn de 7 voordelen van vendor management systemen (VMS)

De Vendor Management Systemen (VMS)-markt is enorm groot — en groeit alleen maar verder. Naar verwachting zal de markt voor Vendor Management Software groeien naar zo’n 3.96 miljard dollar in 2024. Daarnaast wordt verwacht dat de mobiele Vendor Management Software de wereldwijde groei van de gehele branche verder zal stimuleren.

Als je nog geen gebruik maakt van een VMS, is de kans aanwezig dat je een aantal voordelen met betrekking tot een personeelsbestandoptimalisatie misloopt. Een VMS kent een tal van voordelen voor organisaties over de hele wereld — maar waarin blinkt het nu uit? Daar gaan wij in dit artikel verder op in.

Wat is Vendor Management?

Bijna ieder bedrijf maakt gebruik van een aantal IT-producten en/of diensten van externe organisaties. Deze leveranciers worden ook wel vendors genoemd. Vendor management (of leveranciersmanagement) is dus de verzamelnaam voor álle activiteiten die een organisatie uitvoert die gepaard gaan met het inkopen en optimaliseren van je tijdelijke personeelsbestand met uitzendbureaus. 

Uiteindelijk is het doel simpel: de beste waarde te krijgen van je leveranciers, die je organisatie een aantal simpele en effectieve diensten voor personeelsoplossingen bieden. Om dit te bereiken moet je regelmatig afstemmen met leveranciers. Continue communicatie met je leveranciers is dus een vereiste om het wervingsproces van je tijdelijke personeelsbestand te verbeteren en je personeelsoplossingen te stroomlijnen.

De vraag is: hoe kun je dat proces verbeteren en efficiënter maken? Als je jezelf die vraag stelt, dan komt een Vendor Management Systeem al vaak om de hoek kijken. 

Wat is een Vendor Management Systeem?

Een Vendor Management Systeem is een web-based software-type, waarmee je je personeelsoplossingen en -diensten kunt verbeteren en efficiënt kunt beheren. Eén van de belangrijkste redenen waarom vendor management belangrijk is, is dat het gebruikt kan worden voor zowel tijdelijke als, af en toe, permanente personeelsdiensten. Het vereenvoudigt het hele sourcingsproces en beheren van tijdelijk personeel.

Enkele dingen die je met vendor management software kunt bereiken:

 • De mogelijkheid om inzichtelijke wervingsstatistieken te verzamelen
 • De mogelijkheid om met gemak tijdelijke personeelsleden aan te nemen
 • De kans om transacties te initiëren, te automatiseren, en uit te voeren
 • De mogelijkheid om gegevens te verzamelen met betrekking tot de loonlijst

Systemen voor wervingsbeheer worden voornamelijk gebruikt om sollicitaties van kandidaten te verwerken en te ordenen. Ze zetten ook het wervingsproces voor tijdelijke functies in gang door uitzendeisen of eisen aan uitzendorganisaties te verstrekken.

7 Voordelen van Vendor Management Systemen

De beste Vendor Management Systemen (VMS) bieden je organisatie een tal van voordelen. Wij hebben de zeven voordelen op een rij gezet:

 • VMS-software zorgt ervoor dat je zicht houdt op het bedrag dat je betaalt voor toptalent – zodat je buitensporige uitgaven vermijdt door het overzicht te houden waar je geld naartoe gaat met betrekking tot het betalen van tijdelijke arbeidskrachten.
 • Ze stroomlijnen en automatiseren tijdrovende taken, waardoor er tijd in je agenda vrijkomt voor ander, dringender werk.
 • De beste VMS-software geeft je inzichten over alle fases van je wervingsproces – wanneer je nieuwe uitzendkrachten aanneemt, zul je dus niks over het hoofd zien. 
 • Ze zorgen ervoor dat je georganiseerd blijft. Ondanks het feit dat je misschien verschillende leveranciers gebruikt om je tijdelijke personeelsbehoeften te organiseren, hoef je ze met één VMS niet allemaal handmatig te beheren.
 • Met VMS-software heb je ook het voordeel dat je analyses kunt gebruiken om nieuwe leveranciers te ontdekken, indien nodig, door de gegevens te vergelijken met die van andere leveranciers.
 • VMS-software stroomlijnt je onboardingsproces en verhoogt je efficiëntie en productiviteit.
 • VMS-software zorgt er ook voor dat je aan de overheidsregels voldoet – het zorgt ervoor dat je de vereiste onboardingsprotocollen volgt.

VMS: topoplossing voor het werven van tijdelijk personeel

Het wervingsproces van tijdelijk personeel kan soepel verlopen. Je organisatie kan haar personeelsbehoeften optimaliseren. Maak daarvoor gebruik van de beste VMS systemen om alle elementen van je wervingsproces te stroomlijnen en tegelijkertijd in één systeem op de hoogte te blijven van al je leveranciers.

Bekijk alle leveranciers van vendor management systemen in het Recruitmenttech.nl leveranciersoverzicht en op de Recruitment Tech Landscape.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER