Nederlandse recruitment start-up TestGorilla haalt 10 miljoen dollar op:

De vorig jaar opgerichte Nederlandse start-up TestGorilla heeft 10 miljoen dollar opgehaald om organisaties te helpen beter talent te identificeren.

Moeilijk

Eind 2020 werd al bekend dat het platform voor preselectie van het Nederlandse TestGorilla één miljoen euro had opgehaald. “De corona-pandemie heeft gezorgd voor een verschuiving in de manier waarop organisaties nieuw talent werven”, zeggen de ondernemers achter het platform, Wouter Durville en Otto Verhage. “Hierdoor is het aantrekken van nieuw talent moeilijker geworden dan ooit en moeten recruiters zich meer richten op vaardigheden en intrinsieke motivatie dan op cv’s en ervaring.”

“Het is onaanvaardbaar dat slechts een kwart van de werknemers wereldwijd zijn of haar droombaan heeft gevonden”, aldus CEO Wouter Durville. “Met de financiering kunnen we het platform verder ontwikkelen en het aanbod van slimme screeningstesten uitbreiden. Hiermee maken we het HR-managers – in uiteenlopende sectoren en functies – makkelijker om snel tot een weloverwogen beslissing te komen op basis van de belangrijkste factoren voor de functie. Onze assessments werken als een kristallen bol door de beste kandidaten naar voren te halen. Die worden vaak over het hoofd gezien wanneer alleen op cv’s wordt beoordeeld. Onze assessments maken een einde aan die kostbare mismatches.”

Platform maakt uitsluiting door vooroordelen onmogelijk

De Europese venture capitalist Notion Capital leidde de financieringsronde van 10 miljoen dollar, in samenwerking met Partech, Jeff Weiner’s Next Play Ventures en een groep HR tech ondernemers waaronder Indeed mede-oprichter Paul Forster, Peakon mede-oprichter Phil Chambers en Justworks mede-oprichter Isaac Oates. Jos White, General Partner bij Notion Capital: “Succesvolle organisaties draaien om mensen. En de zoektocht naar de beste mensen wordt uitdagender dan ooit. Aan de andere kant wordt werken op afstand of gedeeltelijk op afstand steeds gebruikelijker. Daardoor neemt ook het aanbod van talent toe. Er zijn immers geen geografische barrières meer. Ook andere barrières vallen weg. Steeds meer organisaties beseffen de noodzaak van meer diversiteit en sociale integratie op de werkvloer. TestGorilla past perfect in deze nieuwe, snelle ontwikkeling omdat het platform uitsluiting door vooroordelen onmogelijk maakt.”

Over TestGorilla

TestGorilla is een online skills assessment platform met one-way video interviewing functionaliteit. Het remote team van het bedrijf bedient recruiters, HR-professionals, hiring managers, en hiring teams in meer dan 40 landen.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER