The Selection Lab haalt investering van €300.000 binnen:

The Selection Lab heeft een investering van €300.000 ontvangen. Met deze investering zal de recruitment tech leverancier haar online assessments en het onderliggende platform doorontwikkelen en het team verder uitbreiden.

Gevalideerde assessments

The Selection Lab biedt wetenschappelijk gevalideerde assessments aan om zo de
best mogelijke kandidaten voor een baan te selecteren. The Selection Lab is in 2018
opgericht door Lotte Welten en haar verloofde Joeri Everaers om de selectie van
kandidaten objectiever te maken en daarmee diversiteit te stimuleren.

Diversiteit

CEO Lotte Welten vertelt er het volgende over aan Recruitment Tech: “In de afgelopen periode hebben we wetenschappelijke assessments op verschillende manieren toegankelijk gemaakt voor alle types organisaties, van multinationals tot 1-pitters. Met de investering van Arches Capital kunnen we dit nu bekend gaan maken onder het grote publiek door onze sales- en marketinginspanning fors op te schalen. Hiermee kunnen we in grotere mate bijdragen aan het stimuleren van diversiteit binnen grote én kleine organisaties.”

Selectieproces objectiveren

“Huidige assessmentoplossingen zijn vaak duur, complex en ontoegankelijk of
missen een gedegen wetenschappelijke onderbouwing”, gaat ze verder. “We bieden bedrijven van elke omvang wetenschappelijk gevalideerde assessments aan tegen een scherpe prijs en zonder additionele kosten. Hierdoor kunnen alle type bedrijven hun selectieproces objectiveren en daarmee de diversiteit verhogen.”

Succes

The Selection Lab startte in de juridische sector en wist al snel verschillende top advocatenkantoren aan boord te krijgen. Met de software van The Selection Lab kunnen organisaties bepalen welke combinaties van kenmerken – variërend van persoonlijkheidskenmerken tot intelligentie – belangrijk zijn voor het succes binnen hun specifieke organisatie. Nadat het product een succes werd binnen de juridische sector breidde The Selection Lab uit naar verschillende sectoren, variërend van werving- en selectiebureaus tot beveiligingsbedrijven. In de afgelopen zes maanden is het aantal klanten vertienvoudigd en is het team uitgebreid naar twaalf mensen. De investering van Arches Capital zal het tempo waarin The Selection Lab een verscheidenheid aan klanten kan bedienen versnellen.

Werkprestaties volgen

Mede-oprichter Everaers legt het concurrentievoordeel van The Selection Lab verder uit: “Naast de toegankelijkheid is het grootste verschil met onze concurrenten dat onze software de werkprestaties van mensen die worden aangenomen kan volgen. Vervolgens worden machine learning-modellen gebruikt om op bedrijfsniveau te bepalen welke combinaties van karaktereigenschappen de beste voorspellers zijn voor succes. Met deze kennis kunnen organisaties gaan selecteren op basis van objectieve data in plaats van enkel op intuïtie. ”De missie van The Selection Lab is om de diversiteit binnen bedrijven en organisaties te vergroten door het selectieproces te objectiveren. Momenteel hebben bedrijven weinig objectieve data over de daadwerkelijke voorspellers van succes waardoor intuïtie nog altijd een grote rol speelt binnen het wervings- en selectieproces. Door de voorspellers van succes te achterhalen, kunnen (vaak onbewuste) vooroordelen in het proces worden tegengegaan en wordt diversiteit vergroot.

Voetsporen

“Met The Selection Lab voegen we een sterk team en bedrijf toe aan onze portfolio, een bedrijf dat wordt geleid door een zeer bekwame, vastberaden en energieke vrouwelijke ondernemer”, zegt Frank Appeldoorn, Managing Partner van Arches Capital. “We streven naar meer diversiteit en hopen dat veel meer bedrijven in hun voetsporen zullen treden.”

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER