Textkernel kondigt strategische overname door Main Capital aan:

Textkernel kondigt aan dat CareerBuilder haar aandeel in het bedrijf overdoet aan de Nederlandse investeerder Main Capital Partners. CareerBuilder en Textkernel zullen blijven samenwerken en hebben een overeenkomst voor een partnership en license agreement voor de lange termijn.

Kunstmatige intelligentie

Textkernel is internationaal marktleider in Artificial Intelligence (AI), Machine Learning en semantische technologie voor het bij elkaar brengen van kandidaten en vacatures. Met efficiënte oplossingen op het gebied van HR en recruitment helpt Textkernel wereldwijd duizenden werving & selectie-, uitzendbureaus, detacheerders, werkgevers, vacaturebanken, HR-software leveranciers en outplacementbureaus slimmer en efficiënter te werken.

Investeerder

Main Capital Partners is een strategische investeerder in de software industrie gevestigd in Nederland.  Met een sterke focus op het versnellen van de groei en het genereren van zakelijke waarde in een divers netwerk van SaaS-organisaties in de Benelux, DACH en de Nordics, is Main Capital Partners een ideale partner om Textkernel’s toekomstige groeistrategie te ondersteunen.

Roadmap

Recruitment Tech vroeg Textkernel wat de overname betekent voor hun klanten. Gerard Mulder, CEO van Textkernel: “Er verandert niks voor onze klanten op korte termijn. Op de langere termijn heeft het positieve effecten, omdat we ons weer volledig kunnen focussen op onze klanten en eigen roadmap.”

Internationale uitbreiding

Wat betekent het voor de lange termijn? “Er ligt een ambitieus plan voor de komende 5 jaar. We hebben er zin in om dit plan te gaan verwezenlijken en door de overname hebben we meer middelen om het waar te maken. Onze internationale expansie zal onverminderd groot zijn en we hopen in 2022 ook actief naar de ASIA/Pacific regio uit te breiden. We hebben daar al klanten, maar willen vanaf 2022 actiever worden op die markt.”

Sterk potentieel

Pieter van Bodegraven, Partner bij Main Capital Partners: “In dit specifieke deel van de HR-softwaremarkt is een sterk potentieel zichtbaar. We kennen het managementteam van Textkernel al jaren en zijn blij met de mogelijkheid om samen te werken. We zijn onder de indruk van het feit dat het bedrijf in staat is om op een winstgevende manier autonome groei te realiseren en tegelijkertijd internationaal uit te breiden”.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER