De groei van artificial intelligence creëert nieuwe mogelijkheden voor de business. Wat betekent dit voor HR in het algemeen en recruitment in het bijzonder? En waar liggen de mogelijkheden precies? AI-expert Megan Marie Butler toonde tijdens het Recruitment Tech Event 2019 de impact van artificial intelligence op het vakgebied en de manier waarop HR en recruitment hierop in kunnen spelen de komende jaren.

Uitdagingen

Megan Marie Butler is promovendus aan de Leeds University Business School (LUBS) en Senior Research Advisor bij CIPD, de ‘stem’ van ruim 150.000 HR-professionals. Hierbij bekijkt ze artificial intelligence vanuit HR- en recruitmentperspectief. “Er is al verbazingwekkende technologie die zoveel voor ons doet. En we lopen zeker tegen een aantal uitdagingen aan, maar we zitten in de early stages.”

De mens vervangen

Is het dan al mogelijk om met artificial intelligence een persoon te vervangen? “Technisch gezien kan dat. Maar wettelijk en etnisch gezien en wanneer de beste kandidaat gezocht wordt, zal er altijd een mens in het proces nodig zijn. Aangezien het nieuw is, zullen we als HR- en recruitmentprofessionals een belangrijk onderdeel van het proces moeten blijven.” Bekijk hieronder haar hele verhaal tijdens het Recruitment Tech Event 2019.

Vooraanmelden Recruitment Tech Event 2020

Ontdek hoe technologie jouw recruitment kan optimaliseren tijdens het Recruitment Tech Event. Hét toonaangevende event over de recruitmenttechnologie van morgen. Naast inspirerende keynotes zijn er 24 breakout-sessies en vele demo’s, waardoor dit de ideale dag is om je te laten inspireren op het gebied van recruitment tech. Meld je hier uiterlijk 3 februari vrijblijvend aan om je met 50% korting te kunnen aanmelden wanneer de registratie opengaat.

Heb jij de Recruitment Tech Guide 2020 al in huis?

Recruitment Tech Guide 2020

De Recruitment Tech Guide 2020 staat vol met inspiratie voor als je meer wilt halen uit jouw recruitment met tooling. Dit is de tweede editie van het jaarmagazine over recruitmenttechnologie. Benieuwd naar de interviews, achtergrondverhalen en tips & tricks op het gebied van recruitment? Hier vind je de inhoud. Het 2020-jaarboek is hier te bestellen voor slechts €19,50!

De Recruitment Tech Guide 2020 is een handzaam A5-jaarmagazine met 100 pagina’s vol trends op het gebied van recruitmenttechnologie, achtergronden, interviews en een overzicht met leveranciers van recruitmenttechnologie in Nederland en België.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER