Sheima Josodimedjo over video in recruitment:

Beelden zeggen meer dan woorden en daarom wordt video als onderdeel van het wervings- en selectieproces steeds populairder. Sheima Josodimedjo, content specialist bij Staffing Associates, vertelt tijdens haar breakout-sessie op het Recruitment Tech Event 2019 op 21 november over de ervaringen die ondernemers in de uitzendbranche hebben met video. Kom erachter hoe de aangesloten uitzendbureaus werken aan hun employer branding, candidate experience en communicatie met kandidaten.

Wat ga je vertellen?

“Tijdens de breakout-sessie vertel ik over de video’s die onze franchisers maken om vacatures persoonlijker te maken. Ook het contact met de kandidaten wordt persoonlijker. De video’s worden gemaakt door ondernemers met een eigen franchise uitzendbureau. Ik vertel hoe zij video inzetten om kandidaten te plaatsen bij opdrachtgevers en hoe hun ervaring hiermee is.”

Waarom mogen mensen jouw sessie niet missen?

“Dit wordt een boeiende breakout-sessie omdat je meegenomen wordt in het verhaal van Staffing Associates dat sinds kort op een laagdrempelige manier video’s maakt om kandidaten een kijkje in de keuken te geven. Op dit moment wordt de boodschap overgebracht door de mensen in de organisatie zelf. Dat zijn natuurlijk de beste ambassadeurs om nieuwe kandidaten te vertellen over een interessante functie voor hen.”

Waar ligt volgens jou de grootste kracht van video in het wervings- en selectieproces?

“Het gemak om te kunnen vertellen en om te laten zien wat een functie inhoudt. We merken dat intercedenten het fijn vinden om zelf boodschappen over te brengen, naast de geschreven vacature. En video’s zijn perfect om te delen met een link naar de vacature op social media.”

Wat zou jij willen zeggen tegen organisaties die video nog niet inzetten voor hun employer branding en candidate experience?

“Doen! De mensen in jouw organisatie vormen de organisatie. Zij zijn de ambassadeurs van het bedrijf en kunnen als geen ander de boodschap overbrengen. I know, het is voor veel mensen even wennen om voor de camera te staan. Maar wanneer ze resultaat zien worden ze enthousiast. En creatief bezig zijn met video’s vinden velen uiteindelijk echt heel leuk om te doen.”

Heb je de ultieme tip voor organisaties die video willen gaan inzetten in hun wervings- en selectieproces?

“Wees niet bang om uit te proberen. Het is zo cliché, maar oefening baart kunst. Een goede vacaturetekst is vaak ook niet in één keer geschreven. En de mensen die dagelijks hele goede video’s maken hebben dat ook niet in één dag voor elkaar gekregen. Gewoon beginnen en heb plezier tijdens het proces!”

Boost jouw recruitment op het Recruitment Tech Event

Wil jij de sessie van Sheima Josodimedjo niet missen? Kom dan naar het Recruitment Tech Event 2019 op 21 november in Amsterdam. Aan de hand van inspirerende keynotes en liefst 27 breakout-sessies en vele demo’s, is dit de ideale dag om je te laten inspireren op het gebied van recruitment tech. Meld je aan voor Recruitment Tech Event 2019 en mis deze kans om jouw recruitment te boosten dus niet. Het programma, dat wekelijks wordt geüpdate, vind je hier.

Wacht dus niet langer en bemachtig snel jouw ticket voor hét event op 21 november over de recruitmenttechnologie van morgen!

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER