Wereldwijde primeur: vertaaltechnologie vergroot Nederlands arbeidspotentieel

De innovatieve webapp HOOOOP biedt vluchtelingen, analfabeten, immigranten en iedereen die de Nederlandse taal niet kan lezen en/of schrijven toegang tot de regionale Nederlandse arbeidsmarkt.

Wereldwijde primeur

Door de introductie van hoooop.nl heeft Nederland de wereldwijde primeur om met taal-, vertaal- en voice-technologie vacatures te ontsluiten en te laten voorlezen in de voorkeurstaal van de gebruiker. Tevens is het mogelijk om direct te bellen met de vacaturehouder of werkgever die de vacature heeft.

Extra toegankelijk

Door HOOOOP wordt de arbeidsmarkt extra toegankelijk gemaakt voor honderdduizenden werkzoekenden die nu niet-vrijwillig aan de zijkant staan, zoals statushouders, analfabeten, immigranten, expats en hun partners en buitenlandse studenten. Hiermee wordt een belangrijke stap gezet om de lokale arbeidsmarkt toegankelijk te maken voor iedereen met een mobiele telefoon die nu niet zelfstandig op zoek kan naar relevante vacatures en niet direct kan solliciteren omdat zij vacatures en werkgevers niet kunnen zoeken.

“Belangrijke stap”

“Als 11% van een bepaalde doelgroep, zoals vrouwen, 50-plussers of jongeren op de Nederlandse arbeidsmarkt werkloos is, dan gaan alle alarmknoppen af. In Nederland vindt echter maar 11% van de vluchtelingen na 3 jaar een baan, nog maar niet te spreken over de ijzeren voorraad bij sociale diensten die geen zicht hebben op de arbeidsmarkt. Met hoooop.nl wordt een belangrijke stap gezet om dit gat te dichten doordat zij toegang krijgen in hun eigen taal tot de lokale arbeidsmarkt en waarbij alles voice- en touchgestuurd is”, aldus Geert-Jan Waasdorp, initiatiefnemer van HOOOOP.

Eigen algoritmes

Intelligence Group heeft samen met Webavance eigen algoritmes ontwikkeld en deze gekoppeld aan verschillende Google technologieën en de complete Jobdigger vacaturedatabase zodat het mogelijk wordt om in de eigen taal vacatures te zoeken, te laten voorlezen en direct bellend te solliciteren. Door gebruik te maken van de taalinstellingen en locatie van gebruikers, worden voor het eerst wereldwijd vacatures voice- en touchgestuurd toegankelijk gemaakt.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER