Jeroen Snip, VMI Group

Meer hires dankzij een actievere rol van lijnmanagement, dat is waar de breakout van Jeroen Snip (VMI Group) over gaat. “Voor elke organisatie is het cruciaal om de beste kandidaten te werven, maar dit wordt steeds lastiger door de groeiende schaarste op de arbeidsmarkt,” vertelt Jeroen. “VMI Group heeft ervoor gekozen om een nauwere samenwerking tussen recruitment en lijnmanagement op te zetten, wij gebruiken daarvoor Emply Hire. Dit resulteerde in kortere doorlooptijden, betere aannames, minder kosten en een hogere klanttevredenheid.”

Technologie als middel

Jeroen noemt het implementeren van Emply Hire een van zijn grootste successen als het gaat om het inzetten van technologie in recruitment. Technologie is in zijn ogen dan ook onmisbaar in het vak. “Het is ontzettend belangrijk in het recruitmentvak. Enerzijds om in contact te komen met toekomstige collega’s, anderzijds om de interne klant te bedienen. Technologie heeft de afgelopen jaren het vak ook aardig op zijn kop gezet, bijvoorbeeld met de komst van social media. Fysiek contact is veelal verschoven naar online contact en reactief werven is verschoven naar proactief online searchen. Ik vind technologie fantastisch om het dagelijkse werk te vereenvoudigen en te professionaliseren. Toch blijft recruitment in mijn ogen mensenwerk. Technologie is een middel, een gereedschap. Onbekwaam gebruik van dit gereedschap of gebruik op de verkeerde momenten komt maar al te vaak voor. De weg van de minste weerstand is niet heilig. Het brein van een recruiter met passie voor zijn vak zal te allen tijde ‘de snelste computer zijn.’

Passie voor recruitment

En passie voor het vak is iets dat Jeroen Snip zeker heeft. “Elke dag is een avontuur, waar is mijn ‘target’ te vinden? Hoe is hij te bereiken, welke snaar moet ik raken om iemands aandacht te krijgen? Wat heb ik als organisatie te bieden? Zijn alle stakeholders op de hoogte van de laatste stand van zaken? En dan uiteindelijk de nieuwe collega dát aan kunnen bieden waarmee hij of zij de komende jaren verder kan groeien in zijn of haar carrière…. dat blijft gaaf, elke dag weer.”

Over de spreker

Jeroen is gespecialiseerd in de werving van moeilijk vindbare IT- en Tech-profielen en traint andere recruiters in sourcing via LinkedIn en boolean search. Met een jarenlange achtergrond als recruiter bij Unique en USG heeft Jeroen in 2015 een overstap gemaakt naar de corporate sector, waar hij nu werkzaam is als corporate recruiter bij VMI Group. VMI Group ontwikkelt, produceert, verkoopt en installeert wereldwijd machines voor banden, rubber, blik, persoonlijke verzorging en farmacie.

Wil jij weten hoe lijnmanagement en recruitment elkaar kunnen versterken? Kom dan op 23 november naar het Recruitment Tech Event.

Meld je aan voor het Recruitment Tech Event 2017

Ontdek hoe technologie jouw recruitment kan optimaliseren tijdens de 3e editie van het Recruitment Tech Event op donderdag 23 november. Met 3 inspirerende keynotes (Unilever, Alan Walker en Ben van der Burg), 24 verdiepende breakouts (o.a. Tata Steel, Purdey, Luba Groep, DRV Accountants & Adviseurs, Purdey en VMI Group), veel innovatieve tech demo’s en de uitreiking van de Recruitment Tech Awards 2017. Bezoek voor het hele programma, alle sprekers en om je aan te melden de site van het Recruitment Tech Event. En wacht niet te lang meer met aanmelden, want eerdere edities waren weken van te voren uitverkocht.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER