Recruitz.io benoemt Lena Olivier tot Chief Operating Officer (COO)

Recruitment Tech Award 2016 winnaar Recruitz.io heeft Lena Olivier aangetrokken om als Chief Operating Officer (COO) de organisatie verder te ontwikkelen in binnen- en buitenland. Ook gaat ze de exponentiële groei van de start-up in goede banen leiden.

Artificial intelligence driven platform

Recruitz.io heeft een technologie ontwikkeld waarmee vacatures worden geadverteerd daar waar talent zich bevindt, zoals op social media, in apps en Google. De technologie is volledig geautomatiseerd, waardoor het het beste talent, op het juiste moment en op de voor hen relevante plek wordt bereikt. Recruitz.io is het eerste artificial intelligence driven platform dat dit unieke bereik mogelijk maakt.

Sterke groei

Recruitz.io werd in juni 2016 gelanceerd. Het bedrijf groeide binnen negen maanden van 8 naar 22 collega’s en heeft als doelstelling om eind december 2017 uit 45 talenten te bestaan. Tijdens het tweede Recruitment Tech Event dat 24 november plaatsvond in Utrecht werd Recruitz.io door publieks- en vakjury verkozen tot winnaar in de categorie ‘Best tooling’. Ondernemersplatform Sprout verkoos het bedrijf tot startup van het jaar 2016.

Hoger niveau

Volgens Lars Wetemans, CEO van Recruitz.io, kan het bedrijf door Olivier’s jarenlange ervaring naar een nog hoger niveau getild worden. Wetemans: “We zijn in korte tijd enorm gegroeid. In juni 2016 lanceerden we een beta-versie, waarop klanten als Uber, Booking,com en KFC al aansloten. De internationale lancering is gepland in juli 2017. Met de expertise en ervaring van Lena Olivier kunnen we Recruitz.io internationaal nog verder uitrollen en opschalen.”

Van Raad van Advies naar COO

Olivier was nauw betrokken bij de start van Recruitz.io als lid van de Raad van Advies. Haar adviserende rol legt ze nu neer voor een opererende functie. Olivier: “Ik geloof dat de recruitmentbranche toe is aan innovatie en ik geloof in automatisering. Recruitz.io zag ik van dichtbij ontwikkelen en combineert mijn twee overtuigingen. Daardoor geloof ik volledig in de potentie van deze start-up.”

Over Lena Olivier

Olivier (1973) heeft haar sporen in de recruitmentbranche al ruimschoots verdiend. Zo was ze geruime tijd actief in diverse commerciële rollen bij Monster.com, was ze nauw betrokken bij de opzet van het LinkedIn-kantoor in de BeNeLux en bekleedde ze het afgelopen jaar de rol van Commercieel Directeur bij De Persgroep Employment Solutions. Olivier behoort tot de Goudhaantjes-100, de top 100 van Nederlands managementtalent. Naast haar werkzaamheden voor Recruitz.io is ze betrokken bij Amref Flying Doctors en lid van hun Raad van Toezicht. Ook is ze moeder van Tygo (2009) en Levi (2012). Haar persoonlijke statement luidt: “Inspire others to live their ambitions.”

Recruitz.io ook op Recruitment Tech Demo_Day

Op donderdag 8 juni vindt de eerste editie plaats van Recruitment Tech Demo_Day en Recruitz.io is een van de 20 leveranciers van recruitmenttools. Bespaar veel tijd en bekijk in een paar uur demo’s van technologie om jouw recruitment te boosten. Al meer dan 200 recruiters schreven zich al in. Meer info + inschrijven.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER