Tech en data steeds belangrijker bij oplossen wervingsvraagstukken

CV’s zijn steeds minder belangrijk in het recruitmentproces dat steeds meer door ‘tech’ en ‘data’ wordt ingevuld. Dat kan geconcludeerd worden uit de 50 inzendingen voor de Werf& Awards die 16 juni worden uitgereikt tijdens Werf& Live. De hoofdjury heeft uit de inzendingen 16 cases voorgeselecteerd. Het is nu aan de publieksjury om de nominaties te kiezen.

Ontwikkelingen in het vakgebied

De 50 inschrijvingen voor de Werf& Awards laten verschillende interessante ontwikkelingen zien binnen arbeidsmarktcommunicatie en recruitment. Volgens Marion de Vries, voorzitter van de 3 vakjury’s, zijn er een aantal opvallende ontwikkelingen:

 • Veel organisaties op zoek zijn naar andere wervingsmethoden dan via het reguliere cv. Met behulp van bijvoorbeeld gaming, big data en predictive analysis wordt talent geïdentificeerd op de arbeidsmarkt;
 • Werving is steeds meer een integrale aanpak beginnend bij arbeidsmarktanalyses en marktbewerking tot en met selectie en onboarding. Succesvolle aanpakken integreren alle losse onderdelen in plaats van de focus op één onderdeel;
 • Een belangrijke trend bij arbeidsmarktcommunicatie is het gebruik van eigen middelen, eigen kanalen, eigen mensen. De betaalde kanalen verliezen aan belang;
 • Recruitmenttech wordt steeds belangrijker in de oplossing van wervingsvraagstukken.

Innovatief

‘De Nederlandse recruitmentmarkt is een van de meest innovatieve recruitmentmarkten ter wereld, mede ingegeven voor de schaarste op de Nederlandse arbeidsmarkt van bijvoorbeeld IT en bèta opgeleide werknemers. Innovatieve wervingsmethodes maken een verschil in het aantrekken van dat schaarse talent. De inzendingen van de Werf& Awards reflecteren deze ontwikkelingen’, aldus Marion de Vries, hoofd van de vakjury en als adviseur verbonden aan The Reputationals.

De voorselectie

Een vijfkoppige jury bestaande uit Marieke Por (Philips), Sofie Lambooij (Lambooij Kruize van Vliet), Daniëlle Valk (Erasmus MC), Jeroen Kneppers (Endouble) en Marion de Vries (The Reputationals) de eerste schifting gemaakt uit alle 50 inzendingen. De voorselectie per categorie in alfabetische volgorde is:

Voor de Werf& Award beste recruitmentcase

 • Albert Heijn
 • ANWB
 • AON
 • Baker Tilly Berk
 • CAK
 • Hunkemöller
 • Randstad
 • Tata Steel

Voor de Werf& award beste arbeidsmarktcommunicatiecase

 • Achmea
 • Coöperatie Dela
 • De Rechtspraak
 • Philips
 • RET
 • Rijksoverheid
 • Tata Steel
 • WerkenFM

Stem tot en met 20 mei 17.00 uur

Tot en met vrijdag 20 mei 17.00 uur kan iedereen stemmen op de 16 recruitment- en arbeidsmarktcommunicatiecases in de voorselectie op werf-en.nl/stem.

Met korting naar de uitreiking

Op 16 juni worden dus, tijdens Werf& Live, de eerste 4 Werf& Awards uit de geschiedenis uitgereikt. Naast de uitreiking van de Werf& Awards is er een plenair en een breakout-programma met sprekers van onder meer Glassdoor, Sonos, Nedap, Belastingdienst, Olympia Uitzendbureau en Dura Vermeer. Niets van dit feest missen? Meld je dan nu aan, en profiteer tot en met 15 mei van de Vroege Vogel-korting!

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER