Universiteit Utrecht maakt als eerste gebruik van één geïntegreerde workflow voor recruitment, inhuurn van extern personeel en HR. Deze oplossing van Carerix en Sollicity zorgt onder meer voor een flinke verlaging van de administratieve lasten doordat een aantal administratieve schijven verdwijnt.

Een veilige omgeving

Sollicity brengt alle diensten op het gebied van arbeidsmarktinfrastructuur onder in een management systeem, binnen een veilige omgeving en vanuit het belang van de medewerkers. “Sollicity richt zich voornamelijk op grote organisaties van meer dan 1.000 man, zoals overheden en onderwijsinstellingen”, aldus Dirk Goossens, directeur bij Sollicity. “Universiteiten zijn prettig om mee samen te werken. Ze zijn innovatief en studenten zijn volop bezig met hun carrière. Kortom veel laaghangend fruit voor de toekomstige arbeidsmarkt die we kunnen bedienen met dit platform.”

Met één druk op de knop

Het partnership met Carerix is tot stand gekomen toen de Universiteit Utrecht in juni 2014 de wens uitte om het inhuren van extern personeel goedkoper en effectiever te maken, maar wel conform de interne beleidsregels, wetgeving en afspraken met bestaande leveranciers. Zou elk van de 8.000 medewerkers van Universiteit Utrecht zelfstandig en zonder controle vooraf extern klussen kunnen plaatsen? Goossens: “Samen met Carerix is het ons vrij snel gelukt om invulling te geven aan deze, op het eerste gezicht vrij lastige vraag. Hadden ze voorheen een extern iemand nodig voor het inhuren van extern personeel voor kleinere klussen, met de Carerix-module is het een kwestie van een formulier invullen en op de verzendknop drukken.”

Lagere transactiekosten

De oplossing bestaat uit drie portalen. Het klant/leveranciersportaal, het portaal van de Universiteit Utrecht dat alleen wordt gebruikt om bijvoorbeeld procedures/regels te wijzigen en het portaal met het aanvraagformulier voor extern personeel dat is gekoppeld met de systemen van de UU. Naast de voordelen van meer efficiency en minder administratieve rompslomp, zijn ook de kosten per transactie flink lager. Zeker bij kleinere opdrachten waren deze voorheen vaak hoger dan de omzet van een transactie.

Marktleider

Voor universiteiten is Sollicity marktleider met het platform arbeidsmarktinfrastructuur. De universiteiten van bijvoorbeeld Leiden, Rotterdam en Nijmegen hebben het Sollicity-platform al geïmplementeerd voor al hun medewerkers. “Het bijschakelen van Carerix is slechts nog een kwestie van een knopje aanzetten’, aldus Goossens.

Reinald Snik, directeur Carerix: “Sollicity is een actieve resellerpartner die op basis van de Carerix-technologie geïntegreerde oplossingen levert, geoptimaliseerd voor universiteiten. Belangrijk is de materiekennis die Sollicity inbrengt en inzet om solide passende oplossingen te creëren. Deze vorm van samenwerken brengt de hoogste meerwaarde voor onze gemeenschappelijke klanten.”

Dirk Goossens van Sollicity is erg te spreken over de samenwerking met Carerix: “We hebben deze oplossing voor de Universiteit Utrecht gezamenlijk ontwikkeld, terwijl het op voorhand een onhaalbare missie leek. Carerix heeft alle middelen en ambities beschikbaar gesteld om het traject te laten slagen en is alle beloftes nagekomen. Carerix denkt niet vanuit bestaande structuren, maar heeft een rationele focus op ‘hoe kunnen we wat moois maken’. Net als wij stellen zij de klant centraal en niet de technologie.”

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER