INretail

Case: Virtual hiring event voor werving retail non-food banen

De retail non-food sector heeft net als andere sectoren last van de krappe arbeidsmarkt. (Snel) personeel vinden is een enorme opgave. INretail wilde deze uitdaging aangaan en retailers helpen met het vinden van nieuwe medewerkers. Hiervoor werd samen met Indeed een online sollicitatie event georganiseerd. Om deel te nemen aan de sollicitatiedagen konden werkzoekenden zelf online gesprekken inplannen bij verschillende bedrijven op een tijdstip dat voor hen goed uitkwam. In totaal deden 9 grote bekende retailorganisaties mee aan de sollicitatiedagen (onder meer H&M, Kwantum, Jysk, C&A en Hunkemöller). Tijdens het interview vertelt Barbara Geerlings hoe zij het virtuele event hebben georganiseerd, hoe zij de 9 retailorganisaties hierin meekreeg, hoe het virtuele event verliep en wat de resultaten waren.

Meer informatie over INretail

INretail helpt ondernemers al 100 jaar vooruit. Namens 13.000 winkels knokken wij voor een sterke winkeleconomie. Wij kennen de markt door en door en geen vraag is ons te gek. Zo maken we ondernemen makkelijker.

Sprekers

Picture of Barbara Geerlings - <i>Beleidsadviseur werkgeverszaken </i>

Barbara Geerlings - Beleidsadviseur werkgeverszaken

Barbara Geerlings is beleidsadviseur werkgeverszaken bij INretail. INretail is de werkgeversvereniging voor de retail non-food en vertegenwoordigt 13.000 winkels, waar meer dan 170.000 medewerkers werken. Barbara is verantwoordelijk voor het arbeidsmarktbeleid en daarnaast mede verantwoordelijk voor de cao-onderhandelingen van de cao Retail Non-Food. De grote vraag waar zij zich mee bezig houdt is hoe kan de retail non-food een aantrekkelijke werkgever zijn. Zij is altijd op zoek naar (innovatieve) mogelijkheden om (potentiële) medewerkers te werven voor en binden aan de sector.

Plaats in programma

14:20 - 14:40
Case 8 - Virtual hiring event voor werving retail non-food banen
14:20 - 14:40

Spreker