Arbeidsmatchplatform

Calco is een detacheerder die op geheel eigen wijze jong talent met uiteenlopende achtergronden selecteert, opleidt en carrière biedt in IT of Finance via diverse traineeships. Na een crash course van twee weken en een specialisatieperiode van zo’n zes weken gaan de young professionals hun kennis en vaardigheden twee jaar lang verder ontwikkelen bij een top 200 bedrijf in Nederland. Onder begeleiding van een persoonlijke coach en met gerichte trainingen gaan ze daar fulltime aan de slag. Na afronding van het traineeship, kunnen de young professionals kosteloos overgenomen worden. Sinds de oprichting in 2004 is Calco uitgegroeid tot een bedrijf van formaat. Inmiddels bestaat het team al uit ruim 500 medewerkers en zijn al zo’n 3000 young professionals opgeleid en bemiddeld.

Case: Baan voor zij-instromers met AI-driven platform

Er is al jaren een groot tekort aan vakmensen in de techniek. Tegelijkertijd zijn er duizenden mensen die de techniek wel inwillen, maar niet weten waar ze moeten beginnen. Hierdoor haken potentiele kandidaten al af voordat ze zijn begonnen. Het Arbeidsmatchplatform is een initiatief om deze doelgroep te helpen aan een baan door onder meer hun skills te herkennen die ook in een technische omgeving relevant zijn. Door de AI matchingstechnologie lopen zowel medewerker als werkgever minder risico op een mismatch. Het platform dat uiteindelijk branchebreed moet worden uitgerold is nog in de beta-fase, maar tijdens Case_Day krijg je alvast een kijkje achter de schermen.

Sprekers

Picture of Wouter de Jong | <i>Recruitment Manager</i>

Wouter de Jong | Recruitment Manager

Wouter is een pionier en innovator binnen HR en recruitment. Hij gelooft dat goed werk enorm belangrijk is voor een fijn leven. In zijn tijd als recruiter sprak hij regelmatig kandidaten die niet voldeden aan de eis, maar enorm gemotiveerd waren. Voor deze mensen wil hij kansen mogelijk maken. Met het initiatief van het Arbeidsmatchplatform hoopt hij hier resultaat in te kunnen boeken.

Plaats in programma

10:30 - 10:55
Case 2 - Baan voor zij-instromers met AI-driven platform
10:30 - 10:55

Spreker