Uitbreiden naar Scandinavië is een 'logische volgende stap' voor screeningstool Validata

Iedere recruiter weet dat mensen het succes bepalen van de organisatie. Medewerkers vormen het fundament van de organisatie en bepalen de sterkte van haar infrastructuur en de integriteit van haar merk. Dit geldt voor iedere organisatie ongeacht de bedrijfsgrootte, locatie en sector. Sinds 2009 helpt Validata organisaties en recruitmentbureaus bij het maken van de juiste keuzes met behulp van online screeningsoplossingen.

Wat is het belang van screenen?

“In een snel veranderend en steeds meer gedigitaliseerd bedrijfslandschap zijn screenings een essentieel onderdeel geworden van elk recruitment proces”, vertelt Validata’s CEO Harm Voogt. “Toch kunnen screenings ingewikkeld zijn en veel tijd in beslag nemen. Validata’s slimme software zorgt voor een snelle en efficiënte screening en een optimale ervaring voor zowel de HR- en compliance-afdelingen van de werkgever als de sollicitant. Met een team van privacy-, juridische en HR-experts biedt Validata op maat gemaakte screeningspakketten aan bedrijven in heel Europa.”

De toekomst van recruitment in combinatie met employment screening

“Het zijn niet alleen werkgevers die baat hebben bij onze diensten. Ook recruitmentbureaus beginnen steeds vaker gebruik te maken van onze service. Een recruiter is er om ervoor te zorgen dat een kandidaat de juiste persoon is voor een functie met betrekking tot zijn competenties en de bedrijfscultuur van de organisatie. Wij zijn er om de achterliggende data te verifieren.” En dat kan van grote toegevoegde waarde zijn voor een recruiter, legt Voogt uit. “Klanten, zeker high-end bedrijven, vragen steeds meer van recruitmentbureaus. Naarmate de markt zich ontwikkelt en digitaliseert, richten bedrijven zich meer op screenen. Het bieden van een uitgebreide data-check, gedetailleerder dan een recruiter zelf kan, geeft een commercieel voordeel voor de recruiter.”

Harm Voogt, CEO Validata
Harm Voogt, CEO Validata

“Niet alleen biedt Validata een aantrekkelijke aanvulling op de diensten van recruiters, het biedt ook garantie dat het screeningsproces voldoet aan privacywetgeving en dat de data afkomstig is van gecertificeerde bedrijven. Dat voegt niet alleen waarde toe aan de diensten van recruiters, het geeft hen ook de ruimte om meer tijd te investeren in datgene waar ze goed in zijn”, voegt Voogt toe.

Uitbreiding naar Scandinavië

Validata, gevestigd in Amsterdam, loopt voorop bij de vorderingen op het gebied van employment screening in Europa. “De afgelopen jaren merken we dat bedrijven op Europees niveau, met name in Noord-Europa, steeds meer heil zien in employment screenings”, vertelt Voogt. “We werken al jaren met grote multinationals en andere internationale bedrijven, en veel van onze klanten gebruiken onze diensten ook in het buitenland. Mede daarom hebben we besloten om op internationale schaal uit te breiden. Daar beginnen we mee in Zweden, waar we net ons eerste buitenlandse kantoor hebben geopend.”

“Wij wilden graag onze internationale klanten en partners voorzien van meer lokale expertise, en Zweden was voor ons de perfecte plek om daarmee te beginnen. Uitbreiden naar een regio als Scandinavië, met een sterke economische ontwikkeling en een globale mindset, was een logische volgende stap voor ons. We zagen dat de ontwikkeling van screeningsdiensten nog niet zo ver gevorderd was in Scandinavië als in Nederland, maar dat de recruitmentcultuur daar verschuift naar meer digitalisering en een meer georganiseerde data-infrastructuur. Omdat we al een paar bedrijven in Scandinavië bedienen en een partnerschap aan konden gaan met een van Zwedens meest vooruitstrevende recruitmentbureaus, Boardtalk, zagen we daar veel kansen liggen.”

De uitdagingen in het buitenland

Uitbreiden naar het buitenland of naar een andere markt zal altijd uitdagingen met zich meebrengen, en Validata’s stap om een tweede kantoor te openen in Stockholm is daar geen uitzondering op. “Het is essentieel om vat te krijgen op de recruitment-cultuur daar en de markt en potentiele datapartners goed te leren kennen”, vertelt Voogt. “Je moet zorgen dat je voldoet aan de lokale wetgeving en dat je kantoor voorzien is van de juiste certificaten, zodat je diensten aan alle mogelijke eisen voldoen. Dat kan best uitdagend zijn, maar gelukkig hebben we dat proces elf jaar geleden al doorgemaakt in Nederland. Nu, jaren ervaring rijker, weten we precies waar we aan moeten voldoen en wat er in orde gebracht moet worden. We kijken er enorm naar uit om al onze ervaring en kennis te kunnen combineren met de lokale expertise van Boardtalk en andere partners.”

Over Validata

Validata is een innovatief internationaal technologie bedrijf, gespecialiseerd in employment screening. Validata versterkt het vertrouwen in de mensen met wie je werkt. Ze zorgen dat jij jouw kandidaten en medewerkers veilig kan screenen met behulp van innovatieve software en klantgerichte ondersteuning. Validata neemt een complex en gevoelig proces uit handen en zorgt ervoor dat jij weet wie je aanneemt.

 

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang twee keer per maand de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op vrijkaarten voor de 7e editie van het Recruitment Tech Event op donderdag 18 november 2021. 


    Ontvang naast de wekelijkse update ook e-mail alerts van nieuwe berichten in één of meerdere categorieën.

LAAT EEN REACTIE ACHTER