Equalture strijdt met certificaten tegen discriminatie op de arbeidsmarkt:

Organisaties belonen die alles op alles zetten om discriminatie in de werving tegen te gaan. Charlotte en Fleur Melkert streven dat met Equalture na en hebben hier iets nieuws op bedacht: certificaten voor organisaties die eerlijke kansen bieden op de arbeidsmarkt.

Actief tegen discriminatie

De Rotterdamse startup Equalture, winnaar van de Demo_Day Startup Pitch van 2018, wil met hun tool bias en discriminatie uit recruitment halen. Co-founder Charlotte Melkert legt aan Recruitment Tech uit wat het certificaat precies inhoudt. “Organisaties kunnen een van de drie certificaten ontvangen wanneer zij een duidelijke commitment hebben laten zien om equal opportunities te garanderen – door bepaalde hiring methodieken te implementeren. Het certificaat kunnen zij gebruiken om aan kandidaten aan te tonen dat zij hier actief mee bezig zijn.”

Taak

“Wij hebben dit opgezet omdat wij als missie hebben om een wereld te creëren waarin iedereen onbevooroordeeld wordt aangenomen. Wij zien het daarmee ook als onze taak om alle mogelijke stappen te nemen in het ondersteunen van organisaties in het garanderen van gelijke kansen voor iedereen. Met de launch van dit programma kunnen wij dit verder verwezenlijken.”

Discriminatie op de arbeidsmarkt

“Het doel is simpel: Niemand zou benadeeld of gediscrimineerd mogen worden om wie deze persoon is, waar deze persoon vandaan komt of waar deze persoon in gelooft. Discriminatie op de arbeidsmarkt is iets wat nog steeds veel te veel gebeurt, maar absoluut niet zou mogen gebeuren”, aldus Charlotte Melkert.

Hier lees je meer over het certificaat van Equalture.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op vrijkaarten voor de 7e editie van het Recruitment Tech Event op donderdag 9 juni 2022. 


    Ontvang naast de wekelijkse update ook e-mail alerts van nieuwe berichten in één of meerdere categorieën.

LAAT EEN REACTIE ACHTER