Textkernel neemt Amerikaans Sovren over om de wereldleider te worden in AI-driven wervingstechnologie

HR-softwarespecialist Textkernel neemt het Amerikaanse Sovren over, een softwarebedrijf gespecialiseerd in artificiële intelligentie voor recruitment. Textkernel bevestigt hiermee haar positie als wereldwijde marktleider op het gebied van zoek- en matchtechnologie. De overname wordt gesteund door software-investeerder Main Capital Partners.

Verbinden

Sovren is voornamelijk actief in de Noord-Amerikaanse markt en opereert vanuit Texas in de Verenigde Staten, met een productportfolio dat vergelijkbaar is aan de suite van Textkernel. De uitbreiding sluit naadloos aan op de missie van Textkernel om mensen en banen beter met elkaar te willen verbinden.

Met deze strategische stap zet Textkernel haar succesvolle groeitraject voort en versterkt zij haar positie in de Noord-Amerikaanse markt en APAC-regio. Textkernel en Sovren hebben beide een indrukwekkende groei doorgemaakt de afgelopen jaren, zowel binnen als buiten de Verenigde Staten. Na het bundelen van de krachten met Sovren, bedient Textkernel meer dan 2.500 klanten, waaronder enkele van de grootste uitzendbureaus wereldwijd, vanuit kantoren in Nederland, de Verenigde Staten, Frankrijk en Duitsland.

Continuïteit

“Met de overname van Sovren gaat Textkernel een spannende nieuwe fase in van haar 20-jarig bestaan, als wereldwijd marktleider in AI-technologie voor werving en selectie. Sinds onze oprichting als onderzoeksbedrijf 20 jaar geleden, heeft Textkernel de ambitie om mensen en banen beter met elkaar te verbinden.”

Robert Ruff, CEO van Sovren, voegt toe: “Ik ben erg blij dat we het best mogelijke bedrijf voor Sovren gevonden hebben om de krachten mee te bundelen. Deze overname zorgt voor continuïteit voor onze medewerkers, onze klanten en onze producten. Ik ben ervan overtuigd dat de klanten van Sovren direct kunnen profiteren van de expertise en functionaliteiten van Textkernel op het gebied van classificering van  competenties en beroepen en semantische verrijking van zoek- en matchresultaten.”

Pieter van Bodegraven, Managing Partner Benelux bij Main en voorzitter van de Raad van Commissarissen van Textkernel: “We verwachten op korte tot middellange termijn actiever te worden in de Verenigde Staten. Dit is een zeer spannend moment voor Main, omdat we voor veel van onze Europese platformbedrijven een groot potentieel zien om via een buy-and-build strategie de activiteiten in de Verenigde Staten uit te breiden.”

Over Textkernel

Textkernel is de internationale leider in Artificial Intelligence (AI), Machine Learning en Semantische Technologie voor het matchen van mensen en banen. Textkernel stelt duizenden werving- en selectiebureaus, werkgevers, vacaturesites, HR-softwareleveranciers en detacheringsbureaus wereldwijd in staat om slimmer en effectiever te werken, door het HR- en recruitmentproces efficiënter te maken. Textkernels hoofdkantoor staat in Amsterdam, daarnaast voert zij vestigingen in Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Inclusief Sovren heeft de groep ca. 140 mensen in dienst. In november 2021 behaalde Textkernel de eerste plaats in de Main Software 50, de ranglijst voor de meest succesvolle softwarebedrijven in Nederland.

 

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER