Demo_Day 2021-spreker Dianne Moorthamer (skeeled): “Het draait bij recruitment tegenwoordig allemaal om data”

Bij skeeled geloven ze dat data een revolutie teweeg zal brengen in de recruitmentprocessen. Dianne Moorthamer, Partner Manager bij skeeled, gaat hier dieper op in in haar breakout-sessie tijdens Demo_Day 2021.

Wat doet skeeled precies?

“Het aantrekken en behouden van toptalent wordt steeds moeilijker. Bad hires zijn sneller gemaakt dan je denkt en ze hebben grote invloed op verschillende niveaus, bedrijven hebben namelijk veel meer te verliezen dan alleen geld. Het aanwerven van toptalent zorgt voor verbeteringen in de KPI’s, zoals verbeterde werkprestaties, hogere betrokkenheid van medewerkers en een lagere turnover. Met het voorspellende talent acquisition platform van skeeled kunnen bedrijven gebruikmaken van de kracht van gedragswetenschappen en AI-technologie om beter geïnformeerde wervingsbeslissingen te nemen. Het betrekt, informeert en evalueert kandidaten en geeft wervingsteams de inzichten (data) die ze nodig hebben om hun rekrutering te stimuleren en de perfecte kandidaat voor een functie aan te nemen. Van aantrekken tot aanwerven, skeeled biedt de beste tool en oplossingen om het talent acquisitieproces te optimaliseren. Van talent sourcing, employer branding en jobadvertenties tot cv-screening, rangschikking van kandidaten, afnemen van sollicitatiegesprekken en voorspellende assessments.”

Je gaat tijdens de demo talk op Demo_Day vertellen over Talent Acquisition 3.0. Kan je alvast een tipje van de sluier oplichten?

“Als het gaat om het vinden van het juiste talent voor een bepaalde functie, zijn traditionele wervingsmethoden verouderd en zorgen deze niet langer voor een competitief voordeel. Hiring managers en recruiters moeten op zoek gaan naar nieuwe middelen, en het gebruik van een data-driven wervingsstrategie kan de besluitvorming verbeteren en het beste talent op een snellere en efficiëntere manier aan boord krijgen. Tijdens mijn breakout-sessie zal ik ingaan op de kracht van data binnen recruitment, hoe hiring managers deze kunnen gebruiken en waarom ze dat precies zouden moeten doen.”

Waarom mogen bezoekers jouw demo talk niet missen?

“Wil je te weten komen hoe je je recruitment strategie future-proof maakt en niet achterblijft? Tijdens de breakout-sessie zal ik demonstreren hoe je talent acquisition gemakkelijk naar een hoger niveau kunt tillen en succesvolle wervingen kunt doen door gebruik te maken van een voorspellende data-driven aanpak. Dit bespaart je niet alleen geld en tijd, maar stelt ook jouw wervingsteam in staat hun inspanningen te stroomlijnen en zich te concentreren op het vinden van de beste persoon voor de functie.”

Wat is het grootste voordeel van het gebruik van data binnen recruitment?

“Naast het elimineren van gut-feeling in het besluitproces, verwijderen van bias uit het recruitmentproces, verbeteren van voorspellingen en het verhogen van de kwaliteit van wervingsbeslissingen, heeft data in recruitment nog één groot voordeel. In mijn opinie draait het bij recruitment tegenwoordig allemaal om data. Je hebt de juiste strategie en tool nodig om de juiste gegevens te verzamelen en om deze op een efficiënte manier te kunnen verwerken en analyseren. Deze data komt binnen via verschillende kanalen, dit is wat we noemen het cross-valideren vanaf verschillende sources. Zo heb je naast het cv van de kandidaat bijvoorbeeld ook extra informatie uit de assessments om alles wat in het cv is gedeeld te valideren. Als een kandidaat bijvoorbeeld deelt vele jaren sales ervaring te hebben kan door middel van een assessment worden getest of de kandidaat effectief de juiste karaktereigenschappen heeft om succesvol te zijn in sales. Om dit succesvol te doen heb je de juiste tool nodig die niet alleen meer, maar ook de juiste data kan gaan verzamelen en verwerken.”

Meld je gratis aan en ontvang de gratis Tech Box (op=op)

Op dinsdag 8 en donderdag 10 juni vindt de vijfde editie van Demo_Day plaats. Twee middagsessies om je via interviews, breakouts, netwerktafels en speeddates te oriënteren op de nieuwste tooling. Meld je nu gratis aan voor Demo_Day 2021. Wanneer je je op tijd aanmeldt, ontvang je voorafgaand aan het event de Tech Box (op=op), met daarin onder meer het event magazine, de Recruitment Tech Survey 2021, de Recruitment Tech Landscape 2021 (editie 2), versnaperingen én goodies van Demo_Day-partners en Recruitment Tech. Je aanmelding telt voor beide middagen. Het programma is hier te vinden en wordt dagelijks geüpdate.

Meer informatie & gratis aanmelden voor Demo_Day

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER