Tijdens Unleash Amsterdam sprak Recruitment Tech TV met David Maloney van Hireup. Hireup helpt bedrijven met het optimaliseren van hun referralprogramma. Hireup helpt het programma te stroomlijnen door werknemers vacatures te laten delen, waar, wanneer en hoe ze maar willen.

Gestroomlijnd

Maloney: “Hireup is een oplossing voor het werknemers referral programma van een organisatie. Normaal gesproken is het een lang en administratief proces om een effectief referral programma op te zetten. Hireup simplificeert en stroomlijnt dit voor HR, werknemers en kandidaten in een cloud based platform.”

Platform

“Een organisatie werkt met Hireup als zelfstandige tool of vanuit het huidige systeem waarin de oplossing geïntegreerd is. Je hebt als HR medewerker een platform tot je beschikking waarop je de vacature post en tegelijkertijd werknemers op de hoogte stelt,” vertelt Maloney. “Een medewerker kan vervolgens in de app simpel kiezen met welk social media platform hij/zij de vacature wil delen bijvoorbeeld LinkedIn, Gmail, Facebook of Twitter. Na het delen wordt automatisch het proces gestart en alle activiteiten worden gemonitord als referral van deze specifieke werknemer.”

“Zonder werknemer die een vacature met zijn netwerk deelt heeft het hele referral programma namelijk geen zin.”

Mobile experience

Maloney vervolgt zijn verhaal vanuit het perspectief van de werknemer: “De focus ligt op een oplossing die gemakkelijk is voor de werknemer. Zonder werknemer die een vacature met zijn netwerk deelt heeft het hele referral programma namelijk geen zin. Dus een app op hun telefoon, een goede mobile experience en de mogelijkheid om de vacature te delen waar en wanneer ze maar willen.”

Voordelen

Volgens Maloney is het voordeel vooral de administratieve sleur die voorkomen wordt met deze minder traditionele vorm van recruitment. “Elke organisatie die Hireup toepast in zijn organisatie ziet een stijging van 20-25% in het referral programma. Het is geen gok meer. Je weet wat het je kost, wat de mate van engagement is en kan het programma op maat maken. Een frisse wind voor HR en aantrekkelijk voor de werknemer.”

Roadmap

“Op dit moment zijn we met Hireup vooral een referral oplossing en dat is wat we ook willen blijven. Maar we willen ons meer verdiepen in de mogelijkheden voor junior rollen of traineeships en het product ook laten werken voor deze rollen. Daarnaast willen we alle aspecten monitoren binnen deze oplossing die er te monitoren zijn en daar horen ook betalingen bij. Daar gaan we ook mee aan de slag.”

UNLEASH World: 22-23 oktober 2019 Parijs

UNLEASH World, ‘s werelds grootste event over de toekomst van werk en HR-technologie, verhuist terug naar Parijs voor het nummer 1-evenement van de HR-industrie, dat beslissers, visionairs, en disrupters uit meer dan 120 landen samenbrengt. Honderden inspirerende sprekers gedurende twee dagen op het congres en de meest innovatieve leveranciers op de Expo Floor, brengen je de technologie en oplossingen die je helpen bij het aangaan van de grootste uitdagingen op het gebied van talent voor vandaag en morgen. Kijk voor meer informatie en om je aan te melden met € 100,- Recruitment Tech korting op de website van UNLEASH (< deze link geeft je de korting).

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER