Genomineerde Startup Pitch 2023 - RiddleStory

Wij bouwen interactieve verhalen die (nieuwe) werknemers alles leren over hun bedrijf, door reeds bestaande saaie documenten, websites en software te gamificeren.

De nieuwe werknemer krijgt een e-mail met de kop “BIG ISSUE”. De president van de VS zit vast op een vliegveld in Parijs. En jij bent de enige die beschikbaar is voor hulp. Is dat saaie documentatie? Of heb je zojuist de president van de VS gered? Dit is slechts één voorbeeld van hoe wij onboarding weer effectief én leuk maken.

Waar is jouw tool een oplossing voor?

Wat is het ergste aan een nieuwe baan beginnen? Precies, alle documentatie, studievideo’s en saaie presentaties die je moet doornemen. Werkgevers zijn er niet zeker van dat je ze allemaal begrijpt of zelfs maar leest en werknemers vervelen zich vanaf de eerste dag al dood.

Niet voor niets verliest 25% van bedrijven 60% van hun personeel binnen een jaar en vindt 20% van het personeelsverloop plaats binnen de eerste 45 dagen. De eerste indruk telt echt!

Wat maakt jouw tool bijzonder?

Onze tool heeft drie unieke uitgangspunten:

1. Activeren
Medewerkers willen impact maken/zelf aan de slag (zelfs al voor de start). Daarom plaatsen wij de medewerker in de “drivers seat” en gaat hij zelf op ontdekking.

2. Integreren
Verbinding met de organisatie door storytelling en samenwerking. Daarom laten wij de medewerker de echte systemen en cultuur ervaren.

3. Zelf oplossen
Initiëren van acties en beroep doen op oplossend vermogen. Als je zelf iets doet onthoud je het beter.

Wat is de doelgroep (aan klantzijde) voor jouw tool?

HR of verzuim managers die 3 tot 6 maanden in hun rol zitten bij bedrijven met grootte 100+ of snelgroeiende bedrijven (scale ups).

Iedereen die onboarding en (duurzame inzet van) medewerkers belangrijk vindt.

Spreker