Textkernel Meetup: Unbiased learning from user interactions

  182 keer gelezen

  Textkernel, Nieuwendammerkade 26A-5, Amsterdam | 23 april 2019 | 18.00-20.00 uur

  Textkernel organiseert een Meet Up met een state-of-the-art Tech Talk over unbiased leren ranken vanuit ‘user interaction’. In deze Tech talk zal Harrie Oosterhuis de verschillen belichten tussen de twee belangrijkste benaderingen, namelijk ‘counterfactual learning’ en ‘online leraning’. En zal hij vertellen over de nieuwste methoden uit het vakgebied.

  Relevante zoekresultaten zijn het resultaat van de hoge kwaliteit semantisch zoeken van Textkernel. De moderne benadering van het creëren van een complexe rangschikkingsfunctionaliteit heet Learning to Rank (LTR). Hierbij worden Machine Learning-technieken gebruikt om aan de hand van gebruikersfeedback te leren welke resultaten relevant zijn en welke niet.

  Learning to rank biedt methoden voor het optimaliseren van ranking systems, waarbij gebruik wordt gemaakt van ‘effective search’ en ‘recommendation systems.’ Van origine baseerden deze methoden zich op ‘annotated datasets’ dat wil zeggen dat mensen de relevante labels voor query-document pairs bepaalden. Door de jaren heen zijn er beperkingen van deze datasets aan het licht gekomen, waarvan de belangrijkste is dat ze duur zijn om te maken en niet persé een goede weerspiegeling geven van de gebruikersvoorkeuren. Recentelijk is de aandacht verschoven naar methoden die leren van ‘user interactions’ omdat deze een betere indicatie geven van de gebruikersvoorkeuren.

  Echter ‘user interactions’ bevatten grote hoeveelheden van ruis en bias, wat een nadelige invloed heeft op de resultaten. Logischerwijs ligt de huidige focus op unbiased methoden die in staat zijn te leren van ‘user interactions’. In deze Tech Talk worden de verschillen belicht tussen de twee belangrijkste benaderingen van unbiased leren te ranken en wordt er verder ingegaan op de meest recente methoden uit het vakgebied. De talk wordt gevolgd door een discussie voorzien van pizza en bier.

  Voor meer informatie klik hier.

  Blijf op de hoogte met de e-mail update

  Ontvang twee keer per maand de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op vrijkaarten voor de 6e editie van het Recruitment Tech Event op donderdag 19 november 2020. 


   Ontvang naast de tweemaandelijkse update ook e-mail alerts van nieuwe berichten in één of meerdere categorieën.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER