Startup Pitch

Op het gebied van recruitment- en talenttechnologie zijn veel startups actief. Jonge bedrijven die met innovatieve oplossingen bestaande technologieën en aanbieders uitdagen. Deze bedrijven van de toekomst hebben veelal geen grote marketingbudgetten. Recruitment + Talent Tech Demo_Day biedt daarom zes startups (3 x talenttechnologie en 3x recruitmenttechnologie) de mogelijkheid om met een gratis partnership t.w.v. € 2.500,- aanwezig te zijn op de derde editie van Demo_Day op 6 juni 2019 in Utrecht.

Startup Pitch

Van maandag 18 februari tot en met vrijdag 15 maart 2019 kunnen startups meedoen met de Startup Pitch en aangeven waarom zij niet mogen ontbreken tijdens Demo_Day 2019. De organisatie beoordeelt alle inzendingen en kiest hieruit zes startups. De organisatie beoordeelt de pitches onder meer op de volgende zaken:

  • Innovatief karakter van de tool
  • Onderscheidendheid van de oplossing
  • Onderbouwing van de pitch

Wie mogen deelnemen?

De Startup Pitch is bedoeld voor Europese startups op het gebied van recruitment en/of talenttechnologie. De startup moet na 1 januari 2018 zijn opgericht. De organisatie moet acteren als startup door dit duidelijk in haar communicatie te vermelden en/of verbonden te zijn aan een incubator en/of maximaal 10 medewerkers in dienst te hebben.

Publieksjury en wildcards

Het publiek mag van 19 maart tot en met 5 april 2019 stemmen op de genomineerde startups en bepalen hiermee 4 van de 6 plaatsen. Daarnaast kiest de organisatie 2 startups uit die een wildcard krijgen. Op woensdag 10 april wordt in een livestream van 16.00 – 16.30 uur met de startups bekendgemaakt wie de winnaars zijn.

Wat krijgen de winnende startups?

De winnende startups krijgen een demo spot in de Startup Corner tijdens Demo_Day en 2 crew tickets. Daarnaast verzorg je tweemaal een korte demo van jouw tool in de Speakers Corner. De organisatie zorgt voor een demo desk om bijvoorbeeld een laptop op te plaatsen voor het geven van een demo. Ook zorgen we voor stroom en wifi. Als startup hoef je alleen maar een rollup banner (maximaal 85 cm breed), laptop en flyer-materiaal mee te nemen.

Daarnaast krijgen de winnaars de nodige zichtbaarheid via Recruitmenttech.nl (online maar ook in de Recruitment Tech Guide 2020 met een oplage van 10.000 stuks) en HRTechReview.nl.

Doe mee en stuur jouw Startup Pitch in

Via dit formulier kun je vanaf 18 februari jouw Startup Pitch insturen. Naast tekst kun je ook een videolink meesturen met een demo of een pitch op camera bijvoorbeeld.

Planning 2019

  • 18 februari: start inzenden
  • 15 maart: einde inzenden
  • 19 maart: bekendmaking nominaties
  • 19 maart: start publieksjury
  • 5 april: einde publieksjury
  • 10 april: bekendmaking winnaars op locatie, te volgen via Facebook (16.00 uur)