Stem op Magisco

Magisco is een platform waar IT’ers worden gematcht met organisaties op basis van soft skills. Tot en met 8 april kan je op deze startup stemmen waarmee zij een demo spot op Recruitment Tech Demo_Day 2020 op 11 juni in Utrecht kunnen winnen. Stemmen kan hier.

Naam van de tool/bedrijf?

Magisco

Wat is/doet jouw tool?

Magisco is een platform waar IT’ers worden gematcht met organisaties op basis van soft skills (persoonlijkheid icm. cultuur). IT’ers blijven geheel anoniem en krijgen de vacatures te zien van bedrijven die door ons algoritme met hen zijn gematcht. De IT’er blijft anoniem tot dat hij/zij besluit een bericht te sturen. Vanaf dit moment ontstaat er een gesprek en krijgt de organisatie (aan de andere kant) het gehele profiel van de IT’er te zien.

Waar is jouw tool een oplossing voor?

IT’ers worden veel gespamd door headhunters en afgezet als commercieel dealtje waardoor ze vaak op verkeerde plekken eindigen. Bij organisaties is er een tekort aan IT’ers en headhunters zijn erg duur (ong 20% van een jaarsalaris). Daarnaast blijven IT’ers kort en merken bedrijven weinig commitment van IT’ers. Door te kijken naar de persoonlijkheid van iemand – verhoog je de motivatie en verbeter je de matching criteria. Magisco is daarbij goedkoper, effectiever en geeft de IT’er anonimiteit.

Wat maakt jouw tool bijzonder?

Soft skills gaan een belangrijkere rol spelen onder de young professionals. Het ‘thuisgevoel’ of het gevoel om ergens bij te horen en jezelf te kunnen identificeren is een sentiment waar bedrijven op moeten gaan instappen. Door de focus te leggen op deze criteria – worden de stappen van zoektocht tot ‘matching’ geminimaliseerd. Bedrijven hoeven hierdoor minder handen te schudden om de perfecte kandidaat te vinden en IT’ers hebben de eer om bedrijven te vinden die de tijd nemen naar hen te kijken.

Wat is de doelgroep (aan klantzijde) voor jouw tool?

IT’ers worden overal gezocht. Van grote bedrijven tot aan startups, van de logistieke sector tot aan de zuivel industrie. Magisco kan overal een mooie waarde toevoegen door de perfecte kandidaten aan te bieden dmv. haar soft skill tech formule. Het kan zowel een langdurige service zijn voor een constante zoektocht of uitbreiding van IT personeel als een eenmalige vacature vervulling. Magisco biedt hierom zowel abonnementen als eenmalige ‘no cure no pay’ oplossing.

Vind jij dat Magisco een demo spot tijdens Recruitment Demo_Day 2020 verdient? Breng dan je stem uit en wie weet zie je Magisco terug als één van de drie winnaars.