IMC Trading

Case: Inclusief en divers selecteren met brain-based assessments

Ondanks de schaarse arbeidsmarkt, ontvangt IMC vele duizenden sollicitaties per jaar en is het van groot belang het echte talent te kunnen onderscheiden. Daarnaast wil je ook bouwen aan een diverse en inclusieve organisatie. Hoe maak je potentie dan precies inzichtelijk? Een van de stappen hierin is de inzet van brain-based assessments. CV-selectie verdween naar de achtergrond, betere kandidaten met een meer diverse achtergrond haalde het vervolgproces, en, als bijvangst, verliep het sollicitatieproces ook nog efficiënter – prettig voor zowel kandidaat als recruiter. In 2021 was IMC genomineerd voor de Recruitment Tech Awards met deze case. En ze hebben sindsdien niet stil gezeten!..

Meer informatie over IMC Trading

IMC is een ambitieus bedrijf met een missie om wereldwijd een van de toonaangevende handelsondernemingen te zijn. Vooruitlopend op verandering, verbeteren en innoveren zij voortdurend en durven zij zich voor te stellen hoe dingen zouden kunnen zijn. Dingen vandaag laten gebeuren en ze morgen beter maken.

IMC Tradings medewerkers zijn hun grootste troef, dus geven zij hen al vroeg veel verantwoordelijkheid; ze erkennen de beste ideeën – ongeacht de hiërarchie. Een innovatieve, open omgeving, waar iedereen wordt ondersteund om samen te werken, de status quo uit te dagen en een impact te hebben.

Sprekers

Picture of Dorine van Schalk <i>Graduate Recruitment Lead Europe & India</i>

Dorine van Schalk Graduate Recruitment Lead Europe & India

Sinds 2016 is Dorine werkzaam bij IMC. Ze heeft de huidige graduate recruitment strategie in Amsterdam bedacht en geïmplementeerd, en is daar nog high-level betrokken. Momenteel besteedt ze haar meeste tijd aan het opzetten van eenzelfde strategie voor het kantoor in Mumbai. Het is haar droom om te kijken naar potentie, vandaar haar grote interesse in assessments.

Plaats in programma

15:55 - 16:15
Case 9 - Inclusief en divers selecteren met brain-based assessments
15:55 - 16:15

Spreker