Social Freelance management tool (Fring)

Fring is het social freelance management platform waar freelancers en bedrijven elkaar volgen, vinden en verbonden blijven voor het delen van werk. Lees alles over de recruitment tool van Fring die is ingezonden voor de Recruitment Tech Awards 2021.

Recruitment tooling van Fring

Omschrijving van de tooling

Freelancers verkrijgen hun meeste werk via-via. Bedrijven huren freelancers vaak in op basis van aanbevelingen van bekenden. Fring faciliteert dit als eerste sociale freelance management oplossing. Fring is de eerste social freelance management tool waarmee bedrijven binnen enkele seconden de best passende freelancers vinden. Wij lossen de verspilling in tijd, kosten en stress op bij het vinden en managen van freelance talent. Met onze gratis app delen freelancers hun realtime beschikbaarheid en worden ze direct door bedrijven en relaties benaderd voor werk.

Wij bieden bedrijven de mogelijkheid om super eenvoudig hun flexibele workforce te vinden, volgen, opbouwen en plannen.
Wij rekenen een vaste maandprijs voor het gebruik van Fring en rekenen nul commissiekosten bij een match. Bedrijven en freelancers besparen hierdoor serieus geld.

Ons doel is hét go to platform te zijn voor bedrijven die freelance talent nodig hebben op het gebied van creatieve, digitale, it-, marketing- en mediavaardigheden. We zijn klaar om in de nabije toekomst op te schalen naar meer expertisegebieden.
In een notendop herdefiniëren we de wereld van freelance recruitment door een win-win te creëren voor bedrijven en biedt de tool de volgende services:

– Tool voor freelancers om hun directe netwerk realtime op de hoogte te houden van hun beschikbaarheid
– Tool voor freelancers waar ze jobs en projecten binnen de creatieve, tech en media sector vinden
– Tool voor bedrijven waar ze hun flexibele schil managen, nieuw talent kunnen vinden en jobs/projectaanvragen posten

Wij helpen bedrijven in het vinden en managen van freelance talent op een sociale en makkelijke manier.

Welk probleem lost de tool op?

Er is enorme inefficiëntie in het vinden van de juiste freelancers. Er is vaak geen intern gedeeld overzicht van welke freelancers ingehuurd zijn. Actueel inzicht in de beschikbaarheid van bekenden ontbreekt en nieuw talent vinden is lastig, gedoe, kostbaar in tijd en geld. Hoge bemiddelingskosten zijn vaak een gevolg bij het zoeken naar schaarse resources die nodig zijn in uitdagende projecten. De inhuur ervaring is voor freelancers vaak een afknapper in de beginnende samenwerking met hun opdrachtgevers. Dit leidt tot soms zelfs het afhaken in het selectieproces of een rommelige start van een opdracht.

Hoe werkt de tool?

Fring ondersteunt het wervingsproces van bedrijven op 3 manieren. Allereerst faciliteert Fring organisaties in het vinden, verbinden en selecteren van de juiste persoon voor het project. Fring ondersteunt bedrijven door zeer gemakkelijk freelance jobs te delen met passende beschikbare kandidaten, waardoor freelancers vanzelf binnenstromen en reacties op jobs hyper efficiënt af te handelen. Daarnaast ondersteunt Fring in het off boarding proces, met relatiemanagement functionaliteiten (tagging, historie en aanbevelingen notes), zodat in de toekomst direct gebruikt gemaakt wordt van de eerder opgedane ervaringen bij en re-hire.

Wat levert gebruik van de tooling op?

Fring geeft bedrijven toegang tot bekende en onbekende freelancers. Fring levert realtime beschikbaarheid en up to date informatie van de flexibele schil. Met gefocuste job posts deelt het bedrijf nieuw werk razendsnel met bestaande en nieuwe contacten. Dit alles levert besparing op in tijd en kosten. Het vinden en werken met freelancers is met Fring makkelijker, socialer en meer plezierig.

De kandidaat freelancer is met Fring altijd verbonden met mensen en bedrijven die ze aan een volgend project gaan helpen. Freelancers brengen met 1 click hun hele netwerk op de hoogte van hun beschikbaarheid en skills. Fring is een inclusief platform voor creatief, tech en media talent dat alle freelancers de mogelijkheid biedt om verbonden te zijn met bedrijven waar ze graag mee willen werken. Fring biedt kandidaten een bron aan werk in hun broekzak. Eventuele onnodige bemiddelingskosten worden met Fring bespaard.

Waarom moet deze tooling een Recruitment Tech Award winnen?

Recruitment Tech is de plek om de noodzaak voor sociaal freelance management op de kaart te zetten. Iedereen in deze branche mag weten dat Fring bestaat! Wij zijn de win-win tool voor freelancers en bedrijven. Wij gunnen alle recruitment professionals en freelancers een eerlijke kans op de job market. Met het winnen van de award gaan we onze missie, oplossing en boodschap extra kracht bij zetten. Dank voor het bieden van deze kans!

Hoe beoordeel jij jouw recruitment tech leveranciers en in welke recruitmenttooling ga je in 2022 investeren?

Doe mee met de Recruitment Tech Survey 2022, ontvang gratis het gedrukte rapport én maak kans op mooie prijzen

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op vrijkaarten voor de 7e editie van het Recruitment Tech Event op donderdag 9 juni 2022. 


    Ontvang naast de wekelijkse update ook e-mail alerts van nieuwe berichten in één of meerdere categorieën.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER